A apărut corrigendumul nr. 3 pe apelul pentru Digitalizare IMM 2023 – se modifică ghidul pentru finanțare!

5/5 - (1 vote)

Digitalizare IMM actualizare Februarie 2023

Tocmai a apărut corrigendumul nr. 3 pe apelul pentru Digitalizare IMM – cu finanțări între 20.000 și 100.000 euro. Lucrurile se complică pentru cei care și-au făcut planuri, pentru că se schimbă câteva condiții esențiale cu doar câteva zile înainte de deschiderea apelului!

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, a publicat în 08-02-2023 corrigendum-ul nr. 3 la ghidul specific pentru apelul de proiecte Digitalizarea IMM-urilor: PNRR: Corrigendum nr. 3 la ghidul Digitalizarea IMM-urilor – grant de până la 100.000 euro

Principalele modificări:

  • Modalitatea de calcul a punctajelor s-a modificat – baza de raportare a indicatorilor este acum anul fiscal 2022 – toate punctajele trebuie să fie recalculate pentru solicitanți, deoarece multe firme ce aveau punctaj mare este posibil să obțină acum punctaj mai mic – sau poate invers.
  • Se modifică perioada de durabilitate de la 5 (cinci) ani, la 3 (trei) ani;
  • Valoarea apelului de proiecte se diminuează de la 347,50 milioane euro, la 327,50 milioane euro. 20 de milioane de euro din valoarea prezentului apel vor fi relocați pentru o măsură dedicată susținerii digitalizării IMM-urilor din sectorul agricol.
  • Se introduce posibilitatea de a prelungi perioada de implementare a proiectelor cu maxim 6 (șase) luni, din motive justificate, excepționale care sunt independente de voința beneficiarului, fără a depăși termenul de 30 iunie 2025.

În comunicat se precizează că principala motivare de schimbare a anului de referință este că  se asigură premisele unei evaluări echitabile a proiectelor (baza de raportare a indicatorilor financiari este anul 2022, astfel încât și beneficiarii înființati în anul 2021 pot calcula toți indicatorii de evaluare tehnico-economică). Introducerea anului 2022 ca bază de raportare și evaluare a indicatorilor economici vine totodată în sprijinul beneficiarilor care au fost afectați în anul 2020 ca urmare a restricțiilor provocate de criza COVID (în domenii de activitate în care desfășurarea activității a fost restricționată, astfel că nu au putut înregistra rezultate economice pozitive);

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene pune la dispoziția beneficiarilor apelului de proiecte pentru Digitalizarea IMM-urilor:

  • Îndrumarul privind încadrarea întreprinderilor în categoria IMM;
  • Îndrumarul privind îndeplinirea criteriilor DESI în urma implementării proiectului de digitalizare;
  • Îndrumarul pentru beneficiarii privați aplicabil în derularea procedurilor de achiziție pentru atribuirea contractelor de furnizare de produse, prestare de servicii, execuție de lucrări finanțate din fondurile externe nerambursabile și rambursabile aferente Mecanismului de Redresare și Reziliență, actualizat în data de 13 ianuarie 2023.

 

One-IT are pregătite exemple de oferte conforme DESI pe acest apel.
Cereți o ofertă instant la unul dintre pachetele de digitalizare predefinite, aici:

Cere OFERTA INSTANT

*Pachetele propuse aici sunt printre cele mai alese de clienți. În cazul în care doriți alt pachet sau o altă ofertă personalizată
în funcție de specificul activității, contactați-ne.

Corrigendum-ul nr. 3 la ghidul specific se adresează tuturor proiectelor și solicitanților ce vor depune proiecte în cadrul Apelului de proiecte numărul 1 – Digitalizarea IMM-urilor – grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale, aferent Investiției  I3 – Scheme de ajutor pentru sectorul privat, din cadrul Componentei C9 – Suport pentru sectorul privat, cercetare, dezvoltare și inovare a Planului Național de Redresare și Reziliență al României. Apelul de proiecte va fi deschis începând cu data de 15.02.2023 până la data de 30.06.2023, iar cererile de finanțare, împreună cu documentele suport se vor încărca în platforma https://proiecte.pnrr.gov.ro.

 

 

Regăsiți aici câteva resurse utile:

Ghid final pentru programul Digitalizare IMM, anexe și informații importante

Digitalizare IMM 2022 – cum să respecți cel puțin 6 criterii de intensitate digitale DESI

Etichete: , , , ,

Leave a Reply