Belkin a cumparat Linksys de la Cisco

Rate this post

Cisco abandonează piaţa reţelelor casnice

Cisco este unul dintre cei mai mari lideri ai industriei de echipamente de reţea, compania întrând acum zece ani şi în domeniul echipamentelor de reţea pentru utilizatorii casnici sau companiile mici prin achiziţia Linksys. Cunoscută mai ales pentru routere sale, cum ar fi de pildă celebra familie WRT54G, Linksys a devenit o subsidiară Cisco şi a continuat să ofere echipamente pentru aceeaşi piaţă.  Serioux

Belkin a preluat Linksys de la CiscoOdată cu deteriorarea condiţiilor economie care a început în 2008, Cisco a început să cocheteze cu ideea ieşirii de pe piaţa produselor casnice şi, după abandonarea produselor Flip şi Umi, a venit şi rândul Linksys.

Contra unei sume de bani care nu a fost dezvăluită, dar care este în mod sigur mai mică decât cei 500 de milioane de dolari pe care i-a plătit Cisco în 2003, Belkin a devenit noul proprietar al companiei Linksys. Belkin a anunţat că tranzacţia se va finaliza în luna martie a acestui an.  Termenii financiari ai tranzactiei nu au fost dati inca publicitatii, dar in acel moment compania va deţine in Statele Unite, cel putin, circa 30 de procente din segmentele retail home si small business networking.

Noul proprietar a afirmat că va utiliza în continuare denumirea Linksys, încercând probabil să păstreze clientela tradiţională a acestei companii, şi că o va promova mai mult prin comercializarea împreună cu produsele proprii. Legătura cu Cisco nu va fi complet întreruptă, Belkin urmând să colaboreze cu aceştia pentru promovare şi suport pentru piaţa furnizorilor de servicii care folosesc echipamente de acest tip pentru clienţi, cum ar fi furnizorii de servicii Internet.

One-IT  o sa comercializeze in continuare brandul Linksys,  iar colaborarea  cu Cisco este una dintre cele mai bune,  One-IT fiind  Cisco Select Partner in  Maramures si Cluj.

Leave a Reply