Baterie Laptop – sfaturi intretinere

4.2/5 - (40 votes)

La cererea mai multor clienti postam acest articol in care va prezentam cateva sfaturi pentru a prelungi durata de viata a bateriei de laptop.

Va rugam cititi cu atentie aceste instructiuni inainte de a utiliza bateria unui laptop ! 

1. Dupa ce cumparati un Laptop sau pentru prima utilizare a bateriei laptopului, descarcati bateria pana la nivelul de 3% iar apoi incarcati bateria complet(100%).

Baterie Laptop Universale

2. Setati Laptop-ul sa se opreasca automat la nivelul de 3% al bateriei ; neaparat la 3% trebuie sa incarcati bateria cu incarcator laptop. Este interzis ca bateria laptopului sa se descarce pana la 0%, in caz contrar bateria laptopului se va defecta usor si i se va scurta durata de utilizare.

3. Bateria are nevoie de un ciclu de utilizare ce trebuie realizat frecvent. Ciclul de utilizare inseamna, descărcarea bateriei la un nivel de 3%, dar niciodata mai jos de 3 %, iar apoi incarcarea bateriei la un nivel de 100%. Acest ciclu de incarcare – descarcare a bateriei de laptop se recomanda a se face cel putin o data pe luna pentru a ca bateria sa se pastreze in cele mai bune conditii de utilizare si functionare.

4. Bateria laptopului trebuie tinuta departe de surse de caldura, voltaj inalt. Pastreaza bateria laptopului cat mai rece. Bateriile se degradeaza mai repede atunci când acestea sunt fierbinti. Asta înseamna ca ar trebui sa nu blocati orificiile de ventilatie – nu pune laptopul pe o perna pufoasa sau o suprafata moale, care va acoperi orificiile si va retine caldura.

5. Daca utilizati laptopul la birou pentru lungi perioade de timp, este posibil sa scoateti fizic bateria laptopului. Daca scoateti baterie, nu o depozitati într-o stare complet încarcata sau epuizata. Este mai bine ca nivelul de incarcare sa fie – între 50 si 60 la suta din încarcarea completa.
Daca puneti bateria la pastrat, complet descarcata, atunci este posibil sa intre intr-o stare de descarcare profunda si sa nu mai fie capabila sa se mai incarce cand vreti sa o folositi din nou. Daca puneti bateria la pastrat incarcata la maxim, pentru o perioada lunga de timp, este posibil, ca bateria sa isi piarda din capacitate, asa ca va avea o autonomie mai mica.
Depozitarea se face intr-un loc cu o temperatura care sa nu depaseasca 20-22 de grade .

6. Bateria trebuie folosita. Daca tineti tot timpul laptop-ul in priza, bateria se uzeaza prin nefolosire. Acelasi lucru este valabil daca scoateti bateria si o puneti deoparte. Bateria trebuie incarcata complet si descarcata complet periodic, macar o data pe luna.
Daca aveti tendinta sa utilizati laptop-ul, în principal stand la birou, utilizati complet bateria laptopului (rulati ciclu complet de descarcare-incarcare)si apoi reîncarcarcati complet.

7. Nu exagerati cu cicluri incarcare-descarcare a bateriei. Bateria este testata sa faca fata unui anumit numar de incarcari – descarcari, interval in care bateria inca isi pastreaza proprietatile aproape de optim. In general acest numar este de cateva sute (200 – 400 cicluri de incarcare – descarcare in functie de producator), insa producatorii nu fac publica, de obicei, aceasta informatie. Retineti faptul ca de fiecare data cand conectati laptop-ul la priza, cu bateria montata in laptop, se considera ca faceti un astfel de ciclu de incarcare pentru baterie.

8. Optimizeaza setarile de consum energetic – Pentru a prelungi pe cat posibil autonomia bateriei laptop-ului, du-te în Control Panel la „Power Options” si selecteaza de acolo cel mai eficient plan energetic.

9. Standby vs.  Hibernate – Incearca sa folosesti optiunea „Hibernate” in loc de „Stand-by” atunci cand laptop-ul functioneaza doar cu bateria. „Hibernate” închide complet calculatorul, economisind mult mai multa energie decat daca ar fi ramas in „Stand-by”, si, de asemenea, continua de unde te-ai oprit pentru ca toate aplicatiile deschise sau salvat pe hard-disc.
In schimb daca doriti ca laptopul sa faca o pauza scurta( 1, 2 ore) atunci este mai bine sa il puneti in „Stand-by”.

10. Bluetooth si Wireless – Daca nu le folosesti, opreste retelele de Bluetooth si Wireless. Acest lucru iti va asigura o autonomie mai mare. Daca folosesti numai una dintre ele, sa o tii pe cealalta oprita.

11. Daca bateria este utilizata de mult timp iar capacitatea ei de incarcare sau functionare nu mai este in parametri normali sau bateria nu mai functioneaza se recomanda scoaterea acesteia din laptop pentru a evita riscul de explodare a acesteia. ( O bateria de laptop are estimata perioada de folosire de 2-3 ani ).

Link util: Baterii Universale Laptop, Smartphone

Etichete: , , , , , ,

57 thoughts on “Baterie Laptop – sfaturi intretinere

  1. Beeci - 20 iunie 2012 at 13:44

    ‎”Retineti faptul ca de fiecare data cand conectati laptop-ul la priza, cu bateria montata in laptop, se considera ca faceti un ciclu de incarcare pentru baterie.” Este fals la aculumatoare Li-ion. Un ciclu consta intr-o descarcare si completa; astfel, la aceste baterii nu conteaza cand si cat incarci:

  2. One-IT - 20 iunie 2012 at 19:13

    aici formularea nu este tocmai buna.
    Conteaza foarte mult sa se faca un ciclu complet incarcare-descarcare mimim o data pe luna sau la aproximativ 30 incarcari sa se faca un ciclu complet.

  3. Negrila Costinel - 18 iulie 2012 at 18:17

    Toate laptopurile si sistemele de operare moderne nu baga tensiune in acumulator daca acesta este in priza si gradul de incarcare depaseste 97%

  4. One-IT - 18 iulie 2012 at 18:41

    in cazul in care doriti sa folositi perioade mai lungi de timp laptopul la birou (conectat la priza) este indicat sa scoateti bateria cand este incarcata la un nivel de 50% maxim 60% . Nu este indicat ca bateria sa stea nefolosita mai mult timp la un nivel mare de incarcare. Daca numai cateva ore nu folositi bateria, atunci se poate lasa si cuplata la laptop – intradevar daca nivelul de incarcare este peste 97% circuitul de incarcare se decupleaza.
    ( vedeti punctul 5 din articol)

  5. chirila andreea - 9 mai 2013 at 10:48

    nu mai inteleg nimic. eu tin bateria in laptop si mereu cu acumulatorul in priza.este bine sau nu? mentionez ca am laptopul de 4 luni.

  6. One-IT - 9 mai 2013 at 11:03

    Nu este bine sa tineti mereu acumulatorul in priza, vedeti punctul 6 la acest articol.

  7. LucianS - 23 august 2013 at 9:08

    Buna ziua.Am si eu o intrebare.Am achizitionat de o saptamana un Lenovo G500 si acum nu mai incarca peste 60%,scrie not charging.E problema cu bateria?

  8. One-IT - 23 august 2013 at 13:32

    Buna ziua,
    Daca laptopul este nou si nu mai incarca peste un anumit procent de obicei este bateria defecta. Poate fi si circuitul de incarcare dar in cazuri putine.
    Cel mai bine ar fi sa mergeti cu el inapoi la magazinul de unde l-ati achizitionat.

  9. Gabriel Teodor - 23 august 2013 at 19:08

    Buna ziua, o mica problema cu un Asus A52F. Pana acum 2 saptamani bateria tinea 2 ore, minim 1 ora 50 minute … acum dintr-o data daca scot incarcatorul se stinge brusc indiferent daca are curent in ea 50% -70% etc… daca deschid laptop din nou, imi arata tot 50% sau 70% la cat s-a stins si din nou se opreste brusc. Repet asta se intampla doar pe baterie, cu incarcatorul nu am treaba cu el sta deschis, este curatat de praf periodic. Astept o parere, multumesc mult !

  10. One-IT - 23 august 2013 at 19:46

    Trebuie verificat laptopul intrun centru de service autorizat. In mod normal daca bateria era defecta nu se defecta dintrodata, expectie cazul in care sa defectat circuitul de incarcare. Mai este posibil sa fie defect un singur element din baterie si acesta nu are putere sa sustina consumul laptopului iar ceilalti elementi sunt incarcati si de aceea arata 50-70 %

  11. Gabriel Teodor - 23 august 2013 at 19:50

    Multumesc, deci cel mai sigur trebuie sa schimb bateria, nu prea am incredere in service-uri. de obicei imi rezolv singur problemele, dar ce am patit acum nu am patit niciodata de cand am notebook-uri. Va multumesc pentru raspuns, Sanatate !

  12. One-IT - 23 august 2013 at 19:54

    Cu placere! Daca service-ul este autorizat de producatorul echipamentului atunci puteti sa aveti incredere.

  13. Gabriel Teodor - 24 august 2013 at 9:32

    Ma scuzati, mai revin cu o intrebare 😀 … la pasul 2. ati spus ca trebuie setata bateria sa se opreasca la 3% (sa treaca in hibernate). De obicei inainte de culcare las laptop pe baterie pana se inchide singur. A 2-a zi il incarc 100%, utilizez pe baterie pana la 60% si o scot. Pe timpul zilei utilizez laptop-ul fara baterie, noaptea din nou bag bateria si il las sa mearga pe baterie pana cand trece in hibernate. Uneori incarc 100% scot incarcator, folosesc laptop pe baterie, la 10% bag din nou incarcatorul si fac asa de vreo 3 ori intr-o zi.(asta odata la 2 saptamani, in rest utilizez laptop fara baterie). intrebarea mea este .. unde setez sa se opreasca la 3%, nu 0%. Eu am setat „standard” la optiunea: Critical battery level: -On battery 5%; -Plugged in 5%. Este ok asa, sau trebuie sa setez 3%, ori nu la aceasta categorie trebuie setat 3%? Multumesc, sper sa fiu inteles 😀

  14. One-IT - 25 august 2013 at 22:16

    este ok si 5% sa fie setat sa se opreasca.
    Legat de optiunea de hibernate – nu este indicat ca tot timpul sa intre in hibernare, trebuie sa se faca si shutdown si restart.

  15. Andrei - 12 septembrie 2013 at 0:48

    Ma scuzati, cum as putea sa setez sa mi se inchida laptopul cand nivelu bateriei ajunge la 2 sau 3% ci nu la 7
    ??

  16. Sirbulescu Cosmin - 4 octombrie 2013 at 9:56

    Salut al un laptop hp mini si dupa o decarcare completa nu mai porneste ….nu mai primeste deloc curent nu se mai aprinde niciun bec .poate sa ma ajute cineva??????????

  17. One-IT - 10 octombrie 2013 at 11:03

    In control panel la power option aveti change plan settings – de acolo puteti modifica aceste valori.

  18. gigel soft - 22 octombrie 2013 at 18:05

    Mda,treaba nu sta chiar asa…bateriile LI_ION sunt distruse de caldura (la 40 grade se uzeaza cam 20% pe an) si cand sunt incarcate 100%(inca un 10-20% pe an ),deci cel mai rau scenariu e sa jucam jocuri(si evident sa incalzim laptopul cu baterie cu tot la peste 40 grade) si sa tinem bateria incarcata 100% ,cel mai bun scenariu e sa tinem bateria incarcata 40% la o temperatura 10-20 grade,adica exact cum sunt stocate bateriile.Un ciclu de incarcare/descarcare se considera cand se incarca 100% si se descarca la 3% (incarcare si descarcare complete chiar daca am descarcat bateria la 50% si am incarcat-o la 100% se pune doar 1/2 dintr-un ciclu),nu are nici o treaba cu faptul ca bag eu adaptorul de 10 ori pe zi in laptop.Incarcarea si descarcarea o data pe luna se foloseste doar pentru calibrare (nu are absolut nici o legatura cu durata de viata a bateriei bateriile LI-ION neavand memorie ca cele ni-ca).Recomand sa tineti bateria in laptop ,sa folositi un cooler/stand si sa nu exagerati cu ciclurile de incarcare/descarcare.

  19. One-IT - 9 decembrie 2013 at 0:34

    Intocmai ca bateriile sunt distruse de caldura! – de aceea noi recomandam sa fie scoase din laptop daca acesta se foloseste mai mult in priza.

    Sfaturile noastre se bazeaza pe teste concrete ce le-am facut dealungul timpului avand experienta de 10 ani in domeniu IT.
    Aplicand metodele de mai sus am obtinut rezultate foarte bune si la 3-4 ani de utilizare a unei singure baterii! – dupa 3 ani de utilizare durata de functionare fiind de minim 2 Ore – eu zic ca ii ceva 🙂 .

  20. Cezar Cez - 18 decembrie 2013 at 1:31

    Salut ! Am un laptop TOSHIBA de 1 – 2 luni , cand l-am luat mi-a zis un prieten sa fac cum ati zis voi sa incarc 100% bateria iar dupa sa las laptopul doar pe baterie pana la 3 – 7 % am facut asa prima data ,oky .Cand stau prin casa si ii incarcat il tin doar pe baterie (folosesc doar netu' ). De azi dimineata am intrat pe laptop , avea putina baterie l-am pus la incarcat si dau sa scot incarcatorul , brusc s-a stin intr-o secunda , de ce ???
    Mentionez ,laptopul sta in unele zile cate 10 – 12 ore la incarcat cu bateria in el si il folosesc doar pe jocuri si il am de maxim 2 luni …

  21. Cristophor Stoica - 30 decembrie 2013 at 8:33

    Bun, si daca acest ciclu descarcare-incarcare al bateriei trebuie odata pe luna facut, pana anunti ce trebuie facut? Sa-l tinem numai in priza? Din cate am citit in articol spune ca nu e bine nici daca repetam acest ciclu des.

  22. angy - 14 martie 2014 at 12:13

    Am inteles ca oamenii ar trebui sa-si incarce bateria macar odata pe luna, iar in timpul asta ei folosesc priza, ce priza, am un lenovo si eu n-am nici o priza, il incarc cu bateria de 3 ori in 24 de ore,dar aici zice ca peste 200 de incarcari o sa moara de tot bateria NU INTELEG MIE NU MI-AU ZIS NIMIK, Daca scot bateria din el si folosesc incarcatorul ala merge? CE SA FAC. n-am sa inteleg niciodata tehnologia asta.HELP

  23. One-IT - 15 martie 2014 at 9:59

    Daca folositi mai mult timp la conectat la priza – atunci cel mai bine este sa scoate bateria din laptop.

  24. Stefan-Raducu Florescu - 18 aprilie 2014 at 10:12

    Salut….am avut probleme cu bateria la leptop nu mai incarca…mi sa descaracat de tot 0%…acum si-a revenit am avut erori in leptop..scrie se incarca..dar tot 0% e…k ar trebuie s fac….va mai merge sau trebuie alta.va multumesc

  25. Card Payoneer Romania - 1 august 2014 at 8:58

    Foarte interesant. Merita citit!

  26. ovy - 17 septembrie 2014 at 21:55

    Salutare daca las bateria incarcata 100% si nu o mai folosesc cam o luna si ceva de ce dracului se strica????(am facut praf doua in felul asta la prima am zis ca mie se pare).Care e logica?

  27. One-IT - 18 septembrie 2014 at 9:53

    pentru perioade mai lungi in care nu se foloseste bateria este recomandat ca sa o pastrati incarcata la 50%.
    Daca este la 100% fiind la maxim celulele din baterie sunt incarcate la un nivel la care sunt solicitate mai mult si sunt diferite reactii care deterioreaza bateria. Nivelul de 50% incarcare permite auto-descarcarea de gestiune care este benefica pentru viata bateriei.

  28. Cosmin - 26 octombrie 2014 at 11:29

    Eu am avut un laptop Asus X51RL mi-a murit dupa 9 ani de functionare, dintre care ultimii 5 ani a functionat non-stop cu perioade de oprire care daca abia insumeaza 2 zile pe an. Inca din momentul achizitie laptopul acela a functionat doar cu bateria introdusa. A fost pe post de desktop dar ocazional fuctiona si din resursele bateriei. Uneori pe la scoala, alteori prin pat. Ideea ar fi ca bateria lui originala si-a dat duhul dupa 8 ani. Eu personal gasesc asta ca fiind ceva impresionant. Si nu vreau sa fac reclama sau mai stiu eu ce (la cacat cu toate brandurile), dar eu am avut norocul de experienta asta placuta. Nu am stat sa ii pandesc bateria, am avut si alte laptopuri de atunci ( tatal meu la utilizat spre finalul vietii laptopului). Nu imi amintesc sigur, dar nici macar nu stiu daca era din acela care nu incarca bateria intre 95-100% pentru a scuti din numarul de cicluri de utilizare. Desigur, in timp bateria nu mai tinea 2 ore cat era cand a fost noua, in timp, aprope de final indica un jur de o ora.. Dar a tinut. Concluzia la toata palavrageala de mai sus ar fi ca eu la pcul respectiv am tinut bateria non-stop in el si nu a avut nici pe dracu. In ciuda tuturor indicatiilor diferitilor experti dau tot felul de indicatii. Mai nou am un laptop X200MA tot de la asus din care nu se poate scoate bateria (se scoate, dar trebuie demontat, am scos-o de 3 ori cand m-am frecat cu ce SSD sa ii pun) Dar nu o sa stau sa desfac laptoul in 2 ca vreau sa scot sau sa bag bateria in el. Ar fi prostesc. Prin urmare laptopul asta este facut sa ruleze mereu cu bateria in el si presimt ca o sa mearga si asta mult si bine, dar ramane de vazut..

  29. One-IT - 28 octombrie 2014 at 1:39

    Cel mai probabil bateria care ati tinuto in laptop nu s-a incalzit prea mult. Caldura excesiva este un dusman al duratei de viata a bateriei

  30. Culita Creanga - 3 ianuarie 2015 at 9:45

    nu stiu ce sa fac va rog ajutatima de cateva zile laptopul meu se stinge imediat cum scot cordonul din priza
    asta desi are bateria inca buna zic eu .pentru ca pana acum cateva zile tinea bateria imnim o ora
    laptopul meu are ceve mai mult de 2 ani
    mentionez ca i-am scos bateria si l-am lasat cateva minute si tot nu functioneaza
    e posibil sa cada asa instantaneu ?

  31. Andreea Bajenaru - 7 ianuarie 2015 at 21:24

    Tocmai mi-am cumparat un laptop.Am constatat ca atunci cand il las sa functioneze pe baterie,se opreste.Nivelul bateriei este de 100% in momentul in care il scot din priza,totusise inchide.Daca incerc sail reaprind,nu se intampla nimic,e ca si cum nu ar avea curent…eposibil ca bateria sa fie de vina,desi este nou?(multumesc anticipat)

  32. Marioara Simbotin Taranu - 22 ianuarie 2015 at 8:14

    tocmai am cumparat un leptop acer si il tin in casa .il folosesc cateva ninute sau max o ora pe zi cum as putea folosi bateria excusiv la priza sau pe baterie.mersi

  33. Lav1 - 25 martie 2015 at 10:48

    Buna ziua , am un laptop Asus , problema este bateria! …. se incarca dar atunci cand este incarcata , si o scot de la incarcat ecranul de la laptop se face negru ca si cum sar stinge …cand il pun din nou la incarcat merge… Nu prea inteleg de ce se intampla asta si asa dintr-o data … Ma puteti ajuta va rog ?
    Multumesc mult de tot !

  34. soring - 1 aprilie 2015 at 8:17

    Solutii concrete:
    Va vorbesc din experienta:
    Celor care au probleme cu inchiderea laptopului, desi au incarcatorul,bateria si laptopul sau PC-ul ok, ii sfatuiesc sa isi faca o setare la Control Panel- Power Options si sa NU IL PUNA PE ECONOMIE, ci pe putere maxima(High Performances) chiar si in stadiul de functionare fara incarcator. Acest lucru, din cate am observat si eu la laptopul meu,se intampla pe sistemul de operare Windows mai avansat decat Windows 7(adica pe Windows 8 si 8.1). Recomand utilizarea Windows 7 pentru a folosi economisirea eficienta a bateriei si setarile de acolo din Power Options, altfel, cu Windows 8 sau 8.1 nu se poate folosi decat setand Power Options pe putere maxima fara economie (adica pe High Performances)la toate nivelele de utilizare laptop (cu incarcator, fara incarcator)-scuze ca ma repet. E posibil ca doar la unele configuratii de calculatoare, laptopuri care merg pe versiunile mai mari de Windows 7, sa nu se poata seta PC-ul, laptopul, pe putere de economisire! Daca respectati ce va zic va va functiona laptopul garantat, fara a mai fi in prize, ci doar pe baterie. Windows 8 este construit sa fie efficient pe putere maxima se pare.

  35. Sorin Gherghel - 1 aprilie 2015 at 18:10

    LAPTOPURILE CARE AU BATERIA OK SI SE CONSTATA CA FUNCTIONEAZA (APARE IMAGINEA PE ECRAN) DOAR CAND SUNT IN PRIZA, DATORITA SISTEMULUI DE OPERARE WINDOWS 8 SAU 8.1 TREBUIE SETATE PE PUTERE MAXIMA CA SA FUNCTIONEZE SI NU PE ECONOMIZARE PUTERE DACA VRETI SA VA FUNCTIONEZE CU BATERIE DOAR…SE PARE CA UNELE LAPTOPURI FAC FIGURA ASTA…EU AM PATIT LA FEL CU UN LAPTOP ASUS MODEL K54HR PE CARE AM PUS TEMPORAR WINDOWS 8: CAND ERAR SETAT PE ECONOMIZARE PUTERE, DACA IL SCOTEAM DIN PRIZA,LAPTOPUL FUNCTIONA,DAR ECRANUL RAMANEA NEGRU, INSA DUPA CE AM INSTALAT WINDOWS 7 NU MAI FACEA FIGURILE ASTEA CU STINSUL ECRANULUI CAND ERA SETAT PE ECONOMIZARE PUTERE. DECI PE WINDOWS 7 SE POATE SETA FARA PROBLEME PE ECONOMIZARE PUTERE SI NU NU RAMANE ECRANUL FARA IMAGINE CAND E LASAT SA FUNCTIONEZE LAPTOPUL DOAR PE BATERIE.

  36. One-IT - 1 aprilie 2015 at 21:13

    Buna,
    Daca ai urmat sfatul lui Sorin Gherghel (setare la Control Panel- Power Options si sa NU IL PUNETI PE ECONOMIE, ci pe putere maxima(High Performances) ) si chiar dupa asta nu functioneaza – atunci in mod sigur este bateria defecta. Daca mai este in perioada de garantie se poate schimba – daca nu atunci numai o baterie noua.
    pentru cotatie de pret puteti sa ne scrieti modelul de laptop/baterie pe: http://www.one-it.ro/contact

  37. Andreea Bajenaru - 1 aprilie 2015 at 18:30

    Sorin Gherghel multumesc…dar era bateria defecta :((((

  38. Klaudiu Vlad - 3 septembrie 2015 at 9:51

    Am si eu o intrebare sper ca poate sa ma ajute cineva.Am un laptop asus am instalat windows 8.1 merge fff bn da cand vreau sa il scot din priza nu se mai vede nimic pe display ca sa il tin pe batery de ce? va multumesc o zi buna.

  39. Klaudiu Vlad - 3 septembrie 2015 at 9:52

    Mentionez ca pe windows 7 nu am patit asa ceva.

  40. Klaudiu Vlad - 3 septembrie 2015 at 10:18

    Intrati la batery dati la adjust screen brightness high performance change plan setings si la put the computer sleep setati la 5 ore.

  41. elena - 26 septembrie 2015 at 19:54

    Buna seara,

    v-am trimis un mesaj in luna iulie referitor la o problema intampinata cand faceam ciclul de descarcare-incarcare la laptop. Mesajul meu apare inca „in asteptare”. Revin cu aceeasi problema si intrebare.
    Cand a ajuns bateria la 7%, calculatorul s-a stins brusc. L-am alimentat la priza si am apasat butonul de start. S-a deschis fara probleme, dar nivelul bateriei era 0. Nu inteleg care poate fi problema. L-am setat sa primesc mesaj la 5% si sa intre in hibernare la 3%. Insa s-a stins fara sa primesc mesaj si de la 7% a coborat la 0.
    Puteti sa ma ajutati cu un sfat?
    Va multumesc,
    Elena

  42. One-IT - 28 septembrie 2015 at 9:35

    Buna ziua,

    Cand nivelul bateriei coboara brusc de la un nivel la altul acesta este un semn ca celulele din baterie sunt slabite.
    In timp acest nivel o sa se mareasca si laptopul se va opri mai repede.
    Deci, din pacate bateria este slabita si va trebui inlocuita in perioada urmatoare.
    (daca cumva aceasta este inca in perioada de garantie de la achizitie puteti incerca o inlocuire pe garantie).

  43. Marcu Bogdan - 3 octombrie 2015 at 17:52

    Buna seara , am o intrebare , am observat azi ca la bateria de laptop cand il aveam la incarcat nu arata corect timpul ramas de incarcare (2 minute) chiar daca acum vad ca s-a incarcat complet . Care sa fie problema, mentionez ca nu prea folosesc pe baterie laptopul.

  44. paula - 19 ianuarie 2016 at 18:03

    Bună seara,

    Cum se procedează cu laptopurile care au bateria încorporată? Se țin permanent în priză pentru ca să nu se exagereze cu aceste ciclcuri de încărcare-descărcare a bateriei?

  45. One-IT - 28 ianuarie 2016 at 13:33

    Este indicat la laptopurile care au bateria incorporata ca sa faceti cel putin un ciclu de incarcare descarcare completa in decursul a unei saptamani.

  46. Mycutzu Mic - 21 februarie 2016 at 8:12

    Buna ziua,

    Tocmai mi-am cumparat un Laptop , am lasat bateria sa se incarce si a ajuns la 100 %.

    1. este normal ca 60 de minute bateria de la 100 % sa ajunga la 85,80 %?
    2. mie imi arata ca este incarcataa 85 %, apoi 82 %, apoi 85 %, apoi 90 %, apoi dupa 10 minute 79% .Este Normal ?
    3. Este normal ca bateria sa se descarce in 60 de minute si sa ajunga de la 100 % la 45 % ?
    4. din articol am inteles ca bateria trebuie sa ramana incarcata 3%, daca laptopul
    se inchide automat ce se intampla, nu am observat ?
    5.am inteles ca in momentul cand sunt acasa ar trebui sa las cablul de alimentare in laptop si sa scot bateria afara, este corect ?
    6. la un laptop nou nout ar fi ok daca ii cumpar ventilator suplimentar, cand se cumpara un astfel de ventilator cooler extern ?

    Ms.

  47. One-IT - 23 februarie 2016 at 20:32

    dupa 2ani este posibil sa cada bateria instant. Bateria are cateva sute cicluri de incarcare-descarcare si dupa aceea poate sa cada brusc

  48. One-IT - 23 februarie 2016 at 20:37

    Buna,
    1. Da. depinde de consumul din acele 60 minute
    2. poate fluctua procentele si in functie de consum. Exemplu daca folositi intens procesorul bateria scade mai brusc dar daca nu il mai folositi poate sa urce inapoi cateva procente (putine)
    3. Da.
    4. in mod normal laptop-urile sunt setate sa se inchida automat la 3%
    5. Da. este mai bine sa protejati bateria
    6. Daca cat de cat se incalzeste laptopul in timpul folosirii este recomandat un asemenea ventilator, caldura excesiva nu este buna deloc pt baterie.

  49. Stela Stela - 6 iunie 2016 at 18:27

    am un asus cu baterie ancorporata an iel lam lasat deschis ne conectat la priza pana sa descarcat de tot si cand lam conectat la ancarcator nu ami mai porneste ce poate avea

Leave a Reply