Automatizarea cu AI în producție – un pas către viitorul industriei

5/5 - (1 vote)

Kfactory si Microsoft - Automatizare cu AI

One-IT, în parteneriat cu KFactory și Microsoft, a organizat un eveniment inovator dedicat industriei de producție: „Automatizarea cu AI în producție”.

Acesta a avut loc în data de 20 iunie, la Hotel Magus, Baia Mare și a reunit peste 40 de manageri din domeniul producției, dornici să exploreze beneficiile pe care le poate aduce integrarea inteligenței artificiale în activitățile lor.

Am organizat acest eveniment pentru a oferi informații valoroase companiilor din acest domeniu despre digitalizarea corectă a activităților lor și de a explora modalitățile prin care inteligența artificială poate eficientiza fluxurile de lucru. Astfel, participanții au avut ocazia de a descoperi soluții inovatoare și câteva studii de caz despre eficiența soluțiilor IT digitale Industry 4.0, ingineri virtuali KFactory, chatboți, soluții Microsoft dedicate spațiului de lucru modern etc.

Pentru soluții IT legate de automatizarea cu AI a afacerii, completați formularul de solicitare, iar echipa noastră vă va contacta în cel mai scurt timp:

work

Specialiștii de la Microsoft și KFactory au captat atenția participanților prin prezentările susținute, oferindu-le o perspectivă clară asupra potențialului imens pe care îl aduce integrarea inteligenței artificiale în producție.

Platforma KFactory prezentată oferă instrumentele necesare pentru a atinge excelența operațională, rezolvarea rapidă a problemelor apărute și creșterea productivității. Este o fereastră în timp real către mediul de producție, permițând vizualizarea datelor înregistrate și a informațiilor de producție, precum și a evenimentelor care pot să apară. Oferă cea mai rapidă implementare de pe piață, oferind o perspectivă la 360˚ asupra proceselor, manageri în control 24/7 și forță de muncă responsabilă.

Soluțiile KFactory recomandate sunt:

  1. KFactory Core – îmbunătățește productivitatea fabricilor prin analizarea evenimentelor de operare capturate într-o perioadă mai lungă de timp și trimiterea de rapoarte în urma acestor analize către toți managerii operaționali.
  2. KFactory Analytics – este utilizată pentru a obține o vizibilitate completă asupra proceselor operaționale, de la producție la întreținere, lanțul de aprovizionare și controlul calitatății.
  3. KFactory Knowledge – utilizează machine learning, astfel încât poate înțelege activ modul în care evoluează procesele operaționale și poate identifica potențiale probleme și comportamente neconforme. Supraveghează procesele operaționale 24/7, învățând continuu de la fiecare beneficiar.
  4. Echipa de Ingineri Virtuali – poate fi un element care să reinventeze activitatea zilnică în fabrici, ateliere, unități de producție sau corporații industriale. Acesta conectează inginerii reali cu toate sursele de date operaționale, regrupează producția, întreținerea, lanțul de aprovizionare, calitatea și sustenabilitatea.

 

Studiile de caz prezentate au ilustrat modul în care companiile din industria de producție au beneficiat deja de implementarea soluțiilor de automatizare cu AI, obținând rezultate remarcabile.

 

Prezentările Microsoft au adus în prim-plan soluții de vârf în domeniul inteligenței artificiale și automatizării, respectiv Azure Machine Learning, Cognitive Services, Azure AI Infrastructure și Azure OpenAI Service. Aceste platforme puternice ilustrează potențialul extraordinar al tehnologiilor Microsoft de a oferi companiilor din industria de producție instrumentele necesare pentru a integra și exploata în mod eficient inteligența artificială în activitățile lor zilnice.

Un alt moment important al evenimentului a fost oportunitatea invitaților de a interacționa cu specialiști în inteligență artificială și automatizare. Participanții au avut posibilitatea de a împărtăși idei, de a stabili legături valoroase și de a explora colaborări potențiale cu experți din domeniu. Networking-ul a fost unul dinamizant și productiv, creând premisele pentru colaborări și sinergii viitoare în industria de producție.

În urma evenimentului, Nicolae Onțiu, CEO & Fondator One-IT, a declarat:

„Digitalizarea a ajuns să fie absolut necesară pentru orice companie, iar sectorul de producție este unul extrem de important pentru economie. De aceea, mă bucur că reușim, alături de partenerii noștri, să venim în sprijinul companiilor din zonă cu soluții dedicate pentru automatizarea proceselor de lucru prin integrarea inteligenței artificiale în activitatea lor. Este important ca soluțiile IT folosite să fie stabile, iar colaborarea cu liderii din domeniu ne oferă această stabilitate, pe care noi o oferim mai departe clienților noștri. Mulțumim partenerilor noștri de la KFactory și Microsoft! Mulțumim, de asemenea, tuturor participanților pentru că au răspuns invitației noastre.”

În completare, Vlad Cazan, Co-Fondator KFactory, a precizat:

„Am fost profund impresionați de volumul mare de participanți și de dorința lor accentuată de a învăța cum tehnologiile emergente pot optimiza activitățile și pot amplifica performanța.

Nivelul de angajare manifestat de participanți, evidențiat atât prin prezența lor, cât și prin entuziasm, a fost remarcabil. Interacțiunile din cadrul evenimentului au demonstrat clar curiozitatea crescândă a industriei de producție pentru digitalizare. Din această perspectivă, evenimentul a reprezentat o oportunitate de neegalat pentru participanți de a se instrui, de a se angaja în discuții constructive și de a lega legături cu colegi din același domeniu, într-o perioadă caracterizată de transformare digitală.”

Evenimentul „Automatiarea cu AI în producție” reprezintă dovada unei viziuni pe termen lung în digitalizarea companiilor din producție, din Nord-Vestul țării și nu numai. Am gasit la Baia-Mare o comunitate construită pe profesionalism, încredere și execuție la cele mai înalte standarde. Transmitem felicitări pentru toate acestea echipei One-IT, care a dat încă o dată dovadă că evenimentele dânșilor aduc împreună companii, profesioniști și colaborări relevante. Pentru noi, Microsoft, acest eveniment reprezintă o nouă etapă, atât în colaborarea pe care o avem cu K-Factory, dar și cu One-IT. Dacă discuțiile pe diferite aspecte tehnice avansate dintre K-Factory și Microsoft se realizează deja de ceva timp, lansarea soluției în portofoliul One-IT, nu face decât să ne onoreze, să ne bucure și să ne reasigure că mergem în direcția potrivită, împreună! Concret, discutăm despre capabilitatea One-IT de a digitaliza prin tehnologii moderne companiile cu care colaborează și le pregătește din timp pentru adopția de soluții inovatoare, pe măsură ce acestea devin disponibile, de la zi la zi. Spre exemplu, o implementare Microsoft 365 realizată la un client din domeniul producției, va reprezenta o bună parte din procesul de adopție al unei soluții ultra-moderne, precum este K-Factory, în cadrul organizației.

Tehnologia avansează într-un ritm extrem de rapid, ceea ce ne face să înțelegem că baza tehnică din cadrul unei companii trebuie să fie foarte bine pusă la punct, să permită scalabilitate, dar și integrabilitate cu soluții inovative, totul într-un mediu securizat, dar și simplu de utilizat și adoptat.

Încă o dată, apreciem eforturile One-IT de a ajuta companiile să treacă prin toate procesele de digitalizare necesare și pentru deschiderea de a promova K-Factory. Ca reprezentați ai Microsoft, suntem onorați să oferim tehnologia pe care se bazează cele mai recente și moderne implementări digitale din producția românească și nu numai. Mulțumim pentru invitația de a fi alături de One-IT și K-Factory la evenimentul „Automatizarea cu AI în producție”.

au declarat pentru One-IT, reprezentanții Microsoft Europa Centrală: Bogdan Dănescu, Partner Technical Strategist și Robert Pufan, Cloud Solution Architect Modern Work.

Evenimentul „Automatizarea cu AI în producție” a venit ca răspuns necesității de digitalizare a companiilor din industria de productie, deoarece dezvoltarea acestora este în strânsă legătură cu tehnologia, iar adoptarea inovației prin integrarea inteligenței artificiale în procesele de lucru este esențială pentru succesul pe termen lung.

 

Pentru soluții IT legate de automatizarea cu AI a afacerii, completați formularul de solicitare, iar echipa noastră vă va contacta în cel mai scurt timp:

work

 

În plus, dacă nu v-ați înscris încă la newsletterele noastre și doriți să fiți la curent cu noutățile despre tehnologia în business, digitalizare sau fonduri nerambursabile, vă puteți abona aici: >> https://www.one-it.ro/newsletter/

One-IT — Ajutăm organizațiile să se dezvolte prin intermediul tehnologiei! 

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.