A început etapa de semnare a contractelor în cadrul Start-Up Nation

5/5 - (1 vote)

Start-Up Nation

Programul Start-Up Nation este tot mai aproape de implementare. Beneficiarii au început să primească aprobările și pot să semneze contractele. Vedeți mai jos la ce trebuie să fiți atenți pentru a începe achizițiile de pachete digitale cât mai curând.

Vești bune pentru beneficiarii programelor start-up nation românia și start-up nation diaspora!

Începând din 24 martie 2023, au început să fie transmise notificări de acceptare de principiu la finanțare în cadrul Start-Up nation, respectiv intervalul RUE 1-2.500 pentru Pilonul I (România) și intervalul RUE 1-1.200 pentru Pilonul II (Diaspora). Consultați comunicatul de presă dat de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului.

Proiectele Start -Up Nation 2022 trebuie să conțină un pachet digital – cheltuială obligatorie în cadrul programului, în valoare minimă de 25.000 de lei. – vezi aici o selecție a celor mai cerute pachete digitale la One-IT:  Link

Pentru detalii despre voucherul de digitalizare sau ofertă dedicată la pachetul digital, completați formularul de solicitare, iar echipa noastră vă va contacta:

Pachetul digital  

Beneficiarii sunt rugați să își verifice e-mailul și aplicația Granturi IMM Recover.

Pașii pe care îi au de respectat aplicanții aprobați și care primesc decizia privind acceptarea de principiu la finanțare:

1️⃣ Accesați aplicația în vederea descărcării acordului de finanțare.

2️⃣ Semnați acordul cu semnătură electronică.

3️⃣ Reîncărcați documentul semnat și transmiteți-l în aplicație împreună cu dovada cofinanțării (extras de cont bancar, scrisoare de aprobare a creditului sau contract de credit).

Documentele se transmit în maximum 20 de zile de la data primirii deciziei privind admiterea la finanțare, sub sancțiunea respingerii la finanțare.

După ce contractele sunt semnate de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, beneficiarii vor putea începe achizițiile.

Pentru a veni în sprijinul beneficiarilor care doresc să încarce documentația de decont, Direcția Generală Antreprenoriat și Programe de Finanțare din cadrul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului face public manualul de utilizare pe site-ul www.turism.gov.ro (Programe IMM).

În plus, pe platforma IMM RECOVER este disponibilă funcționalitatea de depunere decont pentru beneficiarii care au contracte semnate în cadrul Start-Up Nation.

RECOMANDARE:

Acordați mare atenție  cererilor de rambursare și procentelor la echipamentele tehnologice. Pentru a nu exista riscul respingerii deconturilor în urma nerespectării procedurilor din program, apelați la o persoană care stăpânește detaliile tehnice sau apelați la o firmă de specialitate. Menționăm că în cazul respingerii decontului, rămâneți cu linia de credit la bancă, ce poate fi declarată scadentă anticipat.
IMPORTANT:

Antreprenorii pot beneficia de granturi pentru firmele nou înființate, în condițiile prevăzute în procedura de implementare. Cererile sunt finanțate în ordinea descrescătoare a punctajelor obținute, în următoarele condiții:

➡️ Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea unui singur loc de muncă prin intermediul programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 100.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului;

➡️ Pentru aplicanții care își asumă crearea și menținerea a două locuri de muncă prin intermediul programului: Alocație Financiară Nerambursabilă (AFN) – maximum 200.000 lei/beneficiar, sumă care poate reprezenta maximum 95% din valoarea cheltuielilor eligibile (inclusiv TVA pentru societățile neplătitoare) aferente proiectului.

 

Pentru informații legate de Fondurile nerambursabile și echipamente/soluții IT eligibile în cadrul următoarelor programe de finanțare, completați formularul de solicitare, iar echipa noastră vă va contacta:

work

Etichete: , , , , ,

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.