5 motive pentru a instala un UPS (sursa de alimentare neîntreruptibilă) în firma ta

5/5 - (1 vote)

UPS

UPS-urile au devenit din ce în ce mai utilizate de firme în condițiile consumului tot mai mare de energie. Pentru a-ți proteja întreaga rețea IT, ai nevoie de un un UPS (Uninterruptible power supply). Află 5 motive pentru care o soluție UPS eficientă este esențială pentru afacerea ta.

Protejează infrastructura IT a firmei cu o soluție UPS

O sursă de alimentare neîntreruptibilă (UPS) asigură un flux de energie curat, consecvent și neîntrerupt către sistemele și operațiunile tale esențiale, protejându-ți datele de fluctuațiile de energie și întreruperile de curent care pot duce la timpi de nefuncționare.

Pentru detalii și recomandări / oferte dedicate de UPS-uri business, completează formularul de solicitare, iar echipa noastră te va contacta în cel mai scurt timp:

work

Având în vedere că activitatea esențială este atât de puternic dependentă de sistemele ”always on” (întotdeuna pornite), UPS-urile joacă un rol din ce în ce mai important în menținerea afacerii tale în funcțiune.Pentru a evita consecințe nedorite, poți opta pentru o baterie de rezervă, un UPS, care îți permite să faci un backup la datele esențiale sau să continui activitatea esențială până la revenirea alimentării.

5 motive pentru care UPS-urile sunt esențiale în activitatea afacerii tale

Un UPS poate oferi afacerii lor o serie de avantaje:

1️⃣ Eliberează și normalizează puterea

UPS-urile oferă o alimentare instantanee, fără întrerupere, în cazul în care sursa de alimentare de la rețea se defectează. De asemenea, menține energia electrică între întreruperea rețelei și pornirea generatorului. Deci, pe măsură ce bateria începe, toate echipamente IT de business care sunt atașate vor rămâne în funcțiune. Vei evita orice fel de pierdere de date în timp ce lucrezi la jumătatea drumului.

2️⃣ Schimbări de putere

UPS-urile protejează împotriva schimbărilor de putere care pot cauza deteriorarea dispozitivelor electronice. Acest dispozitiv controlează instabilitatea tensiunii printr-o putere de ieșire stabilă.

3️⃣ Protecție la supratensiune

Echipamentul monitorizează tensiunea de intrare și identifică supratensiunile sau întreruperile de energie. Dacă apar condiții dăunătoare, UPS-ul va trece la alimentarea de curent alternativ, împiedicând vârful de putere să ajungă la dispozitivele conectate la acesta. Când vârful de tensiune dispare, UPS-ul își reconectează ieșirea la puterea care vine de la rețea.

4️⃣ Cost

Care este costul pierderii productivității? Care este costul recreării sau recuperării datelor pierdute? Instalarea unui UPS menține stațiile de lucru funcționale. Acest lucru este important în special dacă lucrezi cu un termen limită, dacă lucrezi la date/informații sensibile și la multe alte scenarii esențiale în activitatea ta.

5️⃣ Oportunitatea de a face backup pentru datele esențiale

Această soluție le poate oferi angajaților o fereastră de timp pentru a face backup la datele esențiale și a-și opri stațiile de lucru și serverele, evitând pierderea datelor.

UPS

La ce poate fi folosit un UPS?

Merită să iei în considerare achiziționarea unui UPS pentru următoarele echipamente:

➡️ Server – Ca o componentă cheie a infrastructurii afacerii dumneavoastră, este esențial ca serverul dumneavoastră să fie protejat.

➡️ Dispozitive de stocare atașate la rețea (NAS) – Acestea sunt foarte sensibile la fluctuațiile de putere și, prin urmare, ar beneficia de securitate suplimentară.

➡️ Calculatoare desktop – Spre deosebire de laptopuri, computerele desktop nu dispun de un acumulator și, prin urmare, se vor opri imediat când se pierde alimentarea.

➡️ Echipamente de rețea – Dacă afacerea ta se bazează pe servicii virtuale și depinde de comunicarea online, merită să adaugi un UPS pentru a proteja toate echipamentele necesare.

Tipuri de UPS-uri

Unitățile vin acum în toate formele, dimensiunile și bugetele pentru a se potrivi fiecărei nevoi.

🔹 UPS Offline/Standby (UPS de rezervă sau backup de baterie) – cel mai simplu și mai tip de sursă neîntreruptibilă de curent, care conectează direct linia venită de la furnizorul de electricitate la ieșirea UPS-ului, protejând împotriva majorității vârfurilor, însă nu menține puterea perfectă în timpul căderilor și supratensiunilor minore.

Acest tip de echipament ajută la eliminarea a peste 90% din toate întreruperile și va proteja împotriva majorității vârfurilor de putere prin reducerea tensiunii excesive.

Potrivit pentru: dispozitive sub 1.500 VA, birouri mici, PC-uri și alte aplicații mai puțin critice (console de jos, stații de lucru, rețele fără fir etc.).

🔹 UPS Line Interactive (Linie-interactivă) – probabil cel mai bun mix între filtrare a curentului, protecție la supratensiune și cost de achiziție.

Dispozitivul oferă atât condiționarea puterii, cât și rezerva bateriei, cu un control mult mai bun asupra funcțiilor de energie decât a sistemelor offline, cu invertorul întotdeauna pornit și conectat la ieșire.

Utilizat pentru: aplicații montate pe rack sub 5.000 VA.

🔹 UPS Online (conversie dublă) – cel mai performant tip de UPS-uri, care filtrează în permanență curentul electric și nu conectează direct intrarea de curent cu ieșirile multiple.

Acest echipament preia sursa de alimentare de curent alternativ și o convertește în curent continuu, folosind un redresor pentru a alimenta bateria și sarcina conectată prin invertor, pentru a nu fi necesare întrerupătoare de transfer de energie. În cazul în care eșuează intrarea principală de curent alternativ, redresorul cade din circuit, iar bateriile mențin puterea ce curge către dispozitivul conectat la UPS.

La acest UPS, curentul trece direct prin UPS, motiv pentru care timpul de comutare este zero.

Utilizat pentru: uz industrial (mediul enterprise, data centere), asigurând cea mai buna calitate a curentului de ieșire).

🔹 UPS Hibrid – functioneaza ca un UPS standby atunci când curentul de intrare respectă parametrii normali și comută automat pe modul online în momentul în care sunt detectate fluctuații mai mari ale curentului electric.

Riscurile pierderii alimentării cu energie

  1. Pierderea veniturilor
  2. Taskuri/activități nesalvate
  3. Protecția datelor – Deteriorarea computerului sau a serverului dvs. ca urmare a frecvenței de alimentare poate duce la pierderea de date importante, care poate fi crucială pentru afacerea dvs.
  4. Pierderea timpului – În cazul în care munca este pierdută din cauza unei căderi de curent, angajații dvs. vor pierde timp reluând sarcinile pe care le-au finalizat deja și vor fi mai puțin productivi în timp ce alimentarea este oprită.
  5. Risc de reputație – În cazul în care afacerea ta suferă o întrerupere de curent care provoacă riscurile de mai sus, clienții pot simți că datele lor și încrederea sunt mai bine plasate față de concurenți.
  6. Coruperea datelor – Dacă o nouă bucată de date este adăugată parțial la o bază de date atunci când este întreruptă alimentarea, aceasta poate provoca corupție, ceea ce face coruptă întreaga bază de date.
Acționează acum și profită de oportunitatea pentru a elimina riscurile în viitor!

UPS-ul este un dispozitiv modern și o formă de protecție în cazul în care ar apărea un eveniment neprevăzut cu potențialul de a provoca un impact negativ asupra afacerii dumneavoastră.

În majoritatea cazurilor, întreruperile de curent nu persistă perioade lungi de timp. Aceasta înseamnă că poți instala în afacerea ta un UPS, având suficientă putere pentru a face copii de siguranță esențiale ale datelor în timp ce aștepți ca alimentarea să revină sau să continui cu serviciile esențiale.

Dacă alimentarea este întreruptă, rămâi conectat!

 

Etichete: , , ,

Leave a Reply

    • 1

    • 2

    1/2

    Formular SOLICITARE


    This site is protected by reCAPTCHA and Google Privacy Policy and ToS apply.