Un nou virus creează probleme utilizatorilor Android printr-un simplu SMS

Rate this post

nou virus

Dacă ești utilizator de Android, poți fi ținta unui nou virus care deja creează probleme. Află de ce trebuie să te ferești.

Atacurile cibernetice din ultima perioadă sunt tot mai dese și se adaptează rapid noilor condiții și a obiceiurilor de utilizare a dispozitivelor IT. Un nou virus țintește utilizatorii Android, pe care îi momește printr-un SMS.

Noul virus, Calul Troian, este un simplu SMS, în care utilizatorul este anunțat că a primit un colet și care indică un link pe care trebuie să îl acceseze pentru a urmări acel pachet.

Dacă primești așa ceva, nu accesa linkul! Acesta te va direcționa către descărcarea unei aplicații a firmei de curierat care se „ocupă” de acel colet, fiind de fapt vorba de un virus care afectează telefonul.

Recomandăm:

✅ Nu accesa linkuri din surse necunoscute;

✅ Nu descărca aplicații decât de la furnizorul autorizat, din Google Play sau App Store;

✅ Dacă ai posibilitatea, verifică sursa care trimite mesajul;

✅ Nu partaja datele tale personale cu necunoscuți.

Dacă în telefonul tău există și date sensibile ale companiei, un Cal Troian ar putea să afecteze aceste date, inclusiv să îți fure parole importante sau să îți descarce/instaleze alte programe rău intenționate pe dispozitiv.


Prevenția este cea mai puțin costisitoare metodă de protejare în condițiile în care utilizăm mai mult ca niciodată tehnologia și echipamentele IT, atât la birou, cât și acasă.

Pentru că este ideal să previi astfel de situații care îți pun în pericol dispozitivele și datele pe care le ai, poți opta pentru o soluție de securitate de la Bitdefender, un antivirus puternic, care îți protejează telefonul de atacuri cibernetice și viruși nedoriți.

mentenanța IT

Leave a Reply