Seminarul “Cum îți crești BUSINESS-ul cu internetul și tehnologia IT”, un succes în rândul oamenilor de afaceri din Baia Mare

5/5 - (24 votes)

Cum îți crești BUSINESS-ul cu internetul  și tehnologia IT

Miercuri, 14 mai 2014, în Sala de conferinţe a Best Western Eurohotel din Baia Mare, companiile băimărene One-IT şi SilkWeb au prezentat unui public numeros – compus din manageri de companii, directori executivi şi economici din Baia Mare şi împrejurimi – un seminar despre îmbunătăţirea performanţei şi câştigurilor companiilor, prin folosirea corectă a noilor tehnologii şi a internetului.

Scopul seminarului a fost de a îmbogăți cunoștințele managerilor din zona metropolitană Baia Mare cu privire la amenințările interne și externe la adresa companiilor aflate în curs de dezvoltare, contribuind astfel la creșterea competitivității mediului economic. În consecință, participanţii la seminar au putut afla informaţii valoroase despre cele mai noi, dar şi cele mai sigure programe IT, destinate optimizării sistemelor de lucru, precum şi noutaţi din domeniul protejării datelor (ex.: în caz de calamitate naturala sau în caz de furt de informații) sau promovării eficiente pe internet.

Nicolae Onţiu, business manager One-IT, a explicat celor prezenți diferența dintre un manager informat în domeniul securizării datelor și unul care își lasă informațiile sensibile la voia întâmplării, dar a adus în atenția celor prezenți și numeroase soluții necostisitoare pentru eficientizarea sistemului de lucru si pentru punerea în siguranță a informațiilor secrete sau sensibile ale unei companii.

Mai exact, expertul One-IT a vorbit auditoriului despre: cresterea productivitatii cu ajutorul IT-ului, licentierea softurilor, vulnerabilitățile de securitate IT, producătorii recomandaţi de Antivirus, update-ul softurilor de securitate și confidenţialitatea pe reţelele sociale, ce înseamnă un back-up efficient al datelor și care sunt cele mai ieftine, dar și o comparatie intre serviciile de cloud Microsoft Office 365 si Google Apps, ș.a.m.d. În plus, Nicolae Onțiu a făcut o analiză comparativă a celor mai des folosite sisteme de stocare a datelor in cloud și a celor mai sigure metode de stocare pentru ca cei prezenți să poată face alegerea cea mai potrivită pentru afacerea lor. Nu în ultimul rând, reprezentantul One-IT a abordat teme precum implementarea de soft-uri de tip CRM, Task și Time Management şi Gestiunea Integrată a firmei, care să urmărească evoluția și performanța fiecărui angajat în parte, dar și istoricul relaționării firmei cu clienții.

Seminarul a cuprins, de asemenea, prezentarea d-lui Cosmin Dărăban, CMO & Co-founder al SilkWeb, care a vorbit publicului despre cele mai la îndemână metode de promovare a unei afaceri pe internet. Subiectele atinse au fost: Analiza obiceiuri de cumparare in Romania, Analiza potential piata online, Stabilire si masurare KPI, Comunicare   – social media – Facebook, Google+, LinkedIn, Twitter, Pinterest, email marketing, SEO – Optimizare Pentru Motoarele de Cautare, Analiza si interpretare date din Google Analytics, Analiza comportament vizitatori > optimizare conversii.

Nicolae Onţiu, business manager One-IT:  “Ne onorează prezența oamenilor de afaceri băimăreni într-un număr atât de mare la acest seminar. Asta înseamnă că mediul de afaceri din zona metropolitană Baia Mare este viu și, mai mult, este interesat să se dezvolte în armonie cu tendințele internaționale de management. Personal, sper că, prin informațiile pe care le-am prezentat, am contribuit măcar un pic la îmbunătățirea competitivității companiilor locale atât în plan local și național, cât și internațonal.”

Cosmin Dărăban, CMO & Co-founder al SilkWeb:    “Educand proprietarii de afaceri din Baia Mare, pot sa descopere potentialul urias pe care il ofera mediul online pentru dezvoltarea pe piata locala, nationala si globala, iar lucrand cu expertii adevarati din domeniu pot sa ajunga la realizari excelente in mediul online.”

Baia Mare
15 mai 2014

Etichete: , , ,

2 thoughts on “Seminarul “Cum îți crești BUSINESS-ul cu internetul și tehnologia IT”, un succes în rândul oamenilor de afaceri din Baia Mare

  1. Claudia Pop - 21 mai 2014 at 16:54

    foarte fain! in Cluj cand faceti ?

  2. One-IT - 23 mai 2014 at 8:00

    Multumim pentru interes! O sa facem cat mai curand si in Cluj, urmariti Blog-ul One-IT, o sa postam aici detaliile.

Leave a Reply