4.7/5 - (12 votes)

Audit tehnic și securitate IT

Audit

Propunem o soluție eficientă, care face o analiză aprofundată a sistemului IT din cadrul unei organizații, pentru a identifica vulnerabilitățile sistemelor informatice și a îmbunătăți securitatea acestora.

 Acesta este un instrument foarte important care face o analiză aprofundată a sistemului informatic din cadrul organizației. Cu ajutorul auditului, identificăm vulnerabilitățile sistemelor informatice și propunem în urma rezultatelor, modalități eficiente de îmbunătățire a workflow-ului actual și de securizare a informației cu ajutorul tehnologiei.

Deoarece companiile sunt obligate să implementeze în cadrul firmei diverse măsuri tehnice și organizatorice care să asigure securitatea datelor personale care sunt procesate și a celor care circulă în interiorul și exteriorul firmei, este nevoie de un instrument adecvat care să detecteze și să preîntâmpine punctele sensibile ale informațiilor.

În urma unor teste de penetrare și a unor analize aprofundate asupra rezultatelor acestor teste, în cadrul auditului tehnic se stabilesc vulnerabilitățile, înainte ca acestea să se producă și să genereze daune. Acest caz este unul ideal: informații vitale cu privire la securitatea sistemului IT înainte de momentul producerii unor atacuri cibernetice sau a unor scurgeri de informații.

Dacă sistemul deja generează probleme, este cu atât mai recomandat un audit tehnic, deoarece poate identifica sursa problemei și o poate stopa.

Integritatea informațiilor deținute de o companie este vitală pentru ca acea companie să supraviețuiască, să se poată dezvolta și, totodată, să poată asigura un circuit închis și securizat al fluxului de informații din cadrul organizației.

Identifică și găsește modalități de înlăturare a punctelor slabe din cadrul sistemului informatic

Conștientizează asupra potențialelor riscuri ale prezentului sistem informatic și punctele critice care trebuie rezolvate pentru îmbunătățirea securității IT

Construiește politici de securitate pentru a utiliza în condiții de siguranță tehnologiile utilizate de organizație

Minimizează riscurile și limitează posibilitățile unor atacuri cibernetice