Review Laptop Toshiba Satellite C660-11P

Rate this post

In cadrul Departamentului tehnic One-IT am testat unul dintre cele mai bune laptop-uri la raport  calitate/performanta/pret – Toshiba Satellite C660-11P.

Specificatiile sunt acestea: processor Dual Core T4500 la 2.3 Ghz, 2GB RAM DDR3, hard SATA de 250 GB la 5400RPM, placa video Intel GMA 4500M, DVD/RW, iesire VGA, doua USB-uri 2.0, microfon, intrare casti, camera web, si Wi-Fi, iar bateria tine pana la 4 ore.  Procesorul Intel  Pentium Dual-Core T4500, din punct de vedere al performantei, este mai bun decât succesorul P6100,  care este ceva mai scump . review laptop

Toshiba C660-11P este un laptop care ofera performante bune, laptop care se adreseaza in special acelor utilizatori care vor de la laptopul lor performanta la un cost scazut.

Pret:  acest Laptop este oferit de One-IT la un pret special de 1599 Lei  in aceasta perioada.  (stocurile sunt destul de limitate la acest pret).


Tastatura si control: tastatura neagra, buton Enter mare si tastatura numerica. Spre deosebire de alte modele din aceeasi categorie, acest mode are un feedback foarte bun al tastaturii, facand tastatul rapid foarte comod si placut. Touchpad-ul este mare, plasat usor spre stanga, are capacitati multi-touch care acceptă defilare, strângere, răsturnare şi rotire cu două degete.  Sub touchpad gasim cele 2 butoane de click care sunt suficient de mari ca sa fie usor de folosit.

Display si grafica: dispay-ul are diagonala de 15,6” (39.6 cm), cu o rezolutie de 1366×768 pixeli. Este destul de luminos, la luminozitate maxima fiind destul de usor de folosit in aer liber, unde soarele se reflecta direct pe ecran. Afişajul este de tip  TFT HD TruBrite® Toshiba cu luminozitate ridicată şi aspect de afişare de 16: 9 şi retroiluminare cu LED-uri  tocmai si din aceasta cauza se reușeste sa se obțina un timp excelent de autonomie al bateriei. Unghiurile de vizualizare sunt bune – normale pentru un laptop din aceasta categorie de pret/specificatii. Placa video este integrata pe placa de baza, ofera o perfomanta buna, fiind suficient de puternica pentru chiar filme HD. In Windows 7, placa video are un punctaj mediu de 3,4 puncte, punctaj bun pentru o placa video integrata.  Tot datorita acestui punctaj bun, Windows 7 ruleaza in mod nativ in mod Aero.

Multimedia: Difuzoarele sunt pozitionate deasupra tastaturii si ofera o experienta audio buna. Ca si modalitati de “comunicare”, sunt prezente 2 mufe jack de 3,5 mm: iesire audio si intrare microfon.  Modelul are integrat si un webcam de 0,3 megapixeli cu microfon care fac comunicare online foarte comoda. Conectare la internet se poate face prin wireless (b/g/n). Are si card reader incorporat .

Baterie:  Toshiba C660-11P vine echipat cu o baterie de 6 celule, 48Wh care ofera o autonomie de pana la 4 ore de folosire continua.

Concluzii: Este un notebook foarte bun, la un excelent raport pret/calitate . Procesorul T4500 lucreaza rapid si eficient ;   poti instala Windows 7 fara probleme datorita procesorului bun si frecventei de 800MHz a Memoriei . Placa video este una buna, poti sa vezi filme în format HD, jocurile mainstream ruleaza fara probleme, numai ca nu prea poti sa astepti de la ea cine stie ce performante video, pentru ca totusi este una integrata.

PLUS-uri: procesor bun, frecventa buna a memorie RAM (800 MHz), tastatura comoda si silentioasa, raport calitate/pret foarte bun, garantie “No Matter What”.

MINUS-uri: doar 2 porturi USB, nu are HDMI, putere difuzoarelor putea fi putin mai mare,  doar 2GB memorie – acest ultim minus poate fi compensat cu o memorie suplimentara de 1GB sau de 2GB (aprox 85 lei ) care achizitionata de la noi se monteaza pe loc in laptop.

In mare, Toshiba Satellite C660-11P este un laptop “elegant” ce poate fi inclus în categoria laptopurilor bune, pentru Internet, Office, filme si altele.

Marele avantaj al achizitiei de la One-IT  (pe langa pretul excelent)  este faptul ca suportul tehnic este direct in magazin , orice upgrade sau problema tehnica se rezolva pe loc.

Etichete: , , , , , ,

Leave a Reply