Noutăți Rabla pentru Electrocasnice, ediția noiembrie 2021 – vouchere pentru achiziționare de laptopuri, TV-uri, tablete

5/5 - (1 vote)

Rabla Electrocasnice

UPDATE, 3 decembrie 2021: Programul Rabla pentru Electrocasnice continuă! Dacă ți-ai generat voucherele Rabla, folosește-le pentru a-ți achiziționa laptopuri, tablete sau TV-uri, la schimb cu altele vechi menționate în program. Află mai jos noutățile și ofertele One-IT!

Ediția a doua din 2021 a programului Rabla pentru Electrocasnice este o nouă oportunitate pentru cei care doresc să scape de echipamente eligibile uzate, pentru a-și putea cumpăra modele noi de laptopuri, tablete sau televizoare.


Descoperă o gamă largă de produse eligibile și profită de ofertele speciale One-IT pentru Rabla Electrocasnice 2021!

Rabla pentru ElectrocasniceCe trebuie să faci pentru a beneficia de voucher în cadrul programului?

Etapa de înscriere a solicitanților

Pentru a beneficia de un voucher electronic, trebuie să fii înscris în aplicația informatică disponibilă pe www.afm.ro la secțiunea programului https://electrocasnice.afm.ro/. Crearea unui cont de utilizator se poate face în perioada 19-25 noiembrie 2021.

Conform anunțului AFM (Administrația Fondului pentru Mediu), „Toți cei interesați să participe în program, în oricare dintre etape, trebuie să își creeze un cont de utilizator. În cazul în care aveți deja un cont de utilizator, creat în prima ediție de anul acesta a programului, NU TREBUIE SĂ CREAȚI ALT CONT, ci doar să vă autentificați utilizând adresa de email și parola setată de dumneavoastră. În cazul în care ați uitat datele contului, acestea pot fi recuperate urmând pașii descriși în aplicația informatică.”

Etapa de selecție a voucherelor

Selecția de vouchere pentru televizoare, laptopuri și tablete se va desfățura în perioada: 03.12.2021 ora 10:00 – 09.12.2021 ora 23:59 (sau până la epuizarea bugetului), având un buget de 14.000 mii lei;

În această etapă, persoanele interesate vor putea selecta vouchere pentru: televizoare, laptopuri și tablete.

Perioada de derulare a acestei etape este de 7 zile sau până la epuizarea bugetului alocat etapei.

IMPORTANT: Pentru laptopuri şi tablete se poate preda la schimb fie un echipament de tip calculator personal, compus din unitate centrală şi monitor, fie un alt echipament inclus în program, cu excepţia laptopurilor şi tabletelor vechi. 

Voucherul este valabil 15 zile de la data publicării listei solicitanţilor aprobaţi, perioadă în care trebuie utilizat la un comerciant validat.

One-IT este validat în Programul Rabla pentru Electrocasnice, pentru ca doritorii să poată preda echipamente uzate și achiziționa laptopuri/tablete/televizoare noi, utilizând voucherul electronic primit.

Valoarea voucherelor din cadrul celei de-a doua etape de selecție:

400 lei pentru televizoare având cel puţin noua clasă energetică G;

500 de lei pentru laptopuri;

300 de lei pentru tablete.

rabla pentru electrocasnice

* Menționăm că se poate solicita cel mult un voucher pentru fiecare categorie de produse din program.

*În urma obținerii voucherului, la achiziționarea echipamentului dorit valoarea vocuherului se scade din prețul produsului.

Schimbări aduse programului Rabla pentru Electrocasnice – conform GHIDULUI DE FINANȚARE publicat în 15.11.2021

1. „Voucherul este nominal și netransmisibil și nu poate fi utilizat decât de persoana căreia i-a fost emis, în urma înscrierii în aplicația informatică.”

2. „400 lei pentru televizoare având cel puțin noua clasă energetică G”.

3. În noul ordin de ministru (ORDIN nr. 2.002 din 9 noiembrie 2021) se specifică faptul că „Sumele alocate în anul 2021 Programului național de înlocuire a echipamentelor electrice și electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic, rămase disponibile, vor putea fi utilizate cu aceeași destinație în anul 2022, după intrarea în vigoare a prezentului ordin”.

 

RESURSE UTILE:

Ghidul de finanţare a Programului naţional de înlocuire a echipamentelor electrice şi electronice uzate cu unele mai performante din punct de vedere energetic (publicat în 15.11.2021) – https://afm.ro/main/programe/rabla_electrocasnice/2021/ghid_finantare-rabla_electrocasnice-2021_11_15.pdf

Aplicația informatică pentru înscrierea în Programul Rabla pentru Electrocasnice – https://electrocasnice.afm.ro/b/ 

 

Etichete: , , , ,

2 thoughts on “Noutăți Rabla pentru Electrocasnice, ediția noiembrie 2021 – vouchere pentru achiziționare de laptopuri, TV-uri, tablete

  1. Vasilica Bogdan - 3 decembrie 2021 at 0:56

    Am vazut ca aveti produse ok si preturile sunt chiar bune fata de ceea ce am mai gasit.
    Care sunt pasii pentru utilizarea voucherului?
    Si ca sa cumpar laptop pot sa predau laptopul vechi pt Rabla?

  2. One-IT - 3 decembrie 2021 at 8:59

    Pasii de utilizat Voucher sunt simpli:
    https://shop.one-it.ro/rabla-laptop-tableta-tv-2021#pasi

    Iar predarea de laptop vechi pentru a obține un voucher nu se poate conform ghidului programului rabla electrocasnic aprobat de AFM – Cel mai probabil sau luat in considerare colectarea de echipamente mai mari si voluminoase, care teoretic polueaza mai mult.

Leave a Reply