Intel lanseaza a doua generatie Galileo

4.7/5 - (3 votes)

Intel lanseaza a doua generatie Galileo, computerul open source; compania propunandu-si sa ajunga la o un numar mult mai mare de entuziasti ‘do it yourself’.

GalileoGalileo 1 este un calculator fara carcasa, care se vinde la aproximativ 70$. Calculatorului, care a fost lansat la sfarsitul anului trecut, este utilizat in prezent pentru a dezvolta roboti, echipamente si accesorii portabile si aparate electronice de dimensiuni mici.

Galileo se aseamana mult cu Raspberry Pi, dar este bazat pe procesorul Quark x86 low-power. Intel, deasemenea a lansat si un calculator ‘SD Card sized’ bazat pe acelasi procesor Quark, numit Edison, care este utilizat in dispozitivele portabile.

Intel testeaza piata pentru a gasi metoda cea mai buna pentru a fi utilizat cipul Quark, lansand luna trecuta noile modele de procesoare care au un consum mai mic si caracteristici noi, cum ar fi secure boot. Microsoft a declarat ca va fi adaugat si suport pentru sisteme de operare Windows, dar placile actuale ruleaza doar Linux.

Modelul actual Galileo este echipat cu un procesor Quark, 400MHz, 16KB cache si 512KB RAM. Placa este compatibila cu Arduino, un pachet hardware si software folosit pentru a dezvolta echipamente de electronica.

Sloturile si porturile pentru mini PCI Express, USB, Ethernet si Micro SD sunt si ele prezente pe placa. Alte caracteristici include, 8MB NOR storage pentru sectoarele de boot si un port serial RS-232.

Etichete: , , ,

Leave a Reply