Dropbox, Google Drive, One Drive, Digi Storage, Box care este potrivit nevoilor tale?

5/5 - (7 votes)

Dropbox, Google Drive, One Drive, Digi Storage, Box. Care serviciu de stocare in cloud este potrivit nevoilor tale?

one_drop_drive_boxServiciile de stocare in cloud iti permit sa pastrezi pe internet poze, documente, muzica sau chiar filme. Popularitatea acestor servicii devine din ce in ce mai mare in tara noastra. Unul si posibil cel mai mare avantaj ale acestui tip de serviciu este in special posibilitatea de accesare rapida a unui anumit fisier de pe pc, laptop, tableta sau smartphone-ul de pe care se face conectarea, prin intermediul unei aplicatii sau a unui browser.

Dropbox Google Drive One Drive Digi Storage Box
Restrictii de marime fisier Fara restrictii prin intermediul aplicatiilor Dropbox 10GB 2GB N/A 250MB gratuit , 5GB pentru alte planuri tarifare
Capacitate stocare gratuita 2GB 15GB 7GB 20GB, pentru abonatii RDS 10GB
Se poate obtine spatiu de stocare suplimentar gratuit? Da Nu Da Nu Nu
Planuri tarifare 10$ / luna pentru 100GB (max 500GB) 2$ / luna pentru 100GB10$ / luna pentru 10TB 25$ / an pentru 50 GB (max 200GB) 3 RON / luna pentru 50 GB,6 RON / luna pentru 100GB,9 RON / luna pentru 150GB 10$ / luna pentru 100GB
Sisteme de operare suportate Windows, Linux, Mac OS X, Android, iOS, Blackberry, Kindle Fire Windows, Mac, Android, iOS Windows, Mac, Androi, iOS Windows, Linux, Mac OS X, Android, iOS Windows, Mac, Android, Blackberry, and iOS

Dropbox
dropbox

Dropbox este unul dintre cele mai populare servicii de cloud storage, in primul rand datorita interfetei user-friendly, a aplicatiilor disponibile pentru platforme mobile si usurinta de utilizare.

Una dintre cele mai utile servicii ale aplicatiei este functia de upload automat in cont a fotografiilor realizate cu camera smartphone-ului.

Aplicatia pentru desktop se integreaza in sistemul de operare ca un folder pe hard-disk, usurand semnificativ accesul la fisiere.

Dropbox ofera utilizatorilor o multime de posibilitati pentru a obtine stocare suplimentara celor 2GB care sunt oferiti la inscriere. Daca participati la tutorialul rapid ‘Notiuni de baza’, veti optine 250MB suplimentari. Activati optiunea ‘Camera upload’ pe unul din dispozitivele dumneavoastra pentru inca 3GB suplimentari (se pot obtine 3GB suplimentari in total; nu 3GB/dispozitiv). Prin serviciul de ‘invita un prieten’, puteti beneficia de inca 500MB/persoana inscrisa, pana la maxim 16GB (32 de persoane inscrise).

Unde exceleaza:

Aplicatiile sunt la fel de bine optimizate pe PC-uri, Mac-uri, Android si iOS. Serviciul este atat de simplu si elegant proiectat, incat este foarte usor pentru oricine sa il stapaneasca.

Cel mai bun pentru :

Partajarea simpla cand sunt folosite multe dispozitive de mai multe tipuri.

Tot ce trebuie sa sti despre Dropbox

Google Drive
google_drive

Suita office online ‘Google Docs’ a fost transformata intr-un adevarat serviciu de stocare a datelor, cunoscuta sub numele de Google Drive. Chiar daca, deasemenea beneficiaza de asemenea de aplicatii pentru desktop, tableta si smartphone-uri, nu este la fel intuitiv si usor de utilizatca si Dropbox, insa are alte functii utile. Mai exact, conversia documentelor in formatele specifice office si modificarea acestora in editorul online.

Dedicat in special utilizatorilor care editeaza frecvent documente de tip office de pe mai multe dispozitive cu acces la internet, pentru a nu mai depinde de alte aplicatii software.

Unde exceleaza:

Google Drive necesita foarte putine informatii daca aveti deja un cont Google. Daca folositi G-Mail, salvarea atasamentelor se face foarte usor, direct in spatiul de stocare Google Drive.

Cel mai bun pentru :

Oricine are nevoie de instrumente office pentru editare direct in cloud. Si extremistii Google 🙂 .

Go Google: Google Drive

One Drive

onedriveCunoscut anterior sub numele SkyDrive, OneDrive este serviciul de stocare a datelor de la Microsoft, care beneficiaza de asemenea de aplicatii in browser pentru desktop si aplicatii dedicate pentru smartphone-uri si tablete, inclusiv pentru platforma Windows Phone. La fel ca Dropbox, aplicatia are o functie pentru uploadul automat in cont al fotografiilor realizate cu telefonul, iar prin activarea acestei functii primesti un bonus de 3 GB.

Unde exceleaza:

Fiind implementat acelasi principiu de functionare ca si la restul sistemelor de operare Microsoft, OneDrive functioneaza perfect cu dispozitivele Microsoft. (Tablete, PC-uri, Windows Phone). Vizualizarea si editarea fisierelor de la OneDrive in alte aplicatii Microsoft, cum ar fi ‘Word’ sau aplicatia ‘Photos’. Deoarece OneDrive este in stransa legatura cu suita Microsoft Office, este o alegere foarte buna pentru oricine utilizeaza frecvent Office.

Cel mai bun pentru :

Daca aveti un PC Windows, tableta si smartphone si aveti nevoie sa ajungeti la fisierele dumneavoastra cu orice dispozitiv, cu foarte putin efort.

OneDrive: The One Place for Everything in your Life

Digi Storage

digi_storageDigi Storage este cel mai nou serviciu de stocare a datelor lansat pe piata romaneasca. Acest serviciu furnizat de RCS-RDS este disponibil numai clientilor de internet fix al companiei. Aplicatii sunt deasemenea disponibile pentru desktop, smartphone sau tablete. Digi Storage va avea si integrare cu alte servicii de cloud hosting. Pentru moment merge integrarea cu Dropbox.

Unde exceleaza:

Principalul avantaj al serviciului este ca viteza de transfer a datelor este seminificativ mai mare decat restul cazurilor; serverele utilizate de serviciul Digi Storage fiind in data center-ul RCS-RDS, transferul de date se realizeaza in aceeasi retea.

Cel mai bun pentru :

Utilizatorii care au nevoie de viteza mare la transferul de date si o capacitate mare de stocare la pret mic.

Tutorial Digi Storage

Box

boxOricine se poate inscrie pentru un cont gratuit, dar lista nesfarsita de partajare si caracteristicile de confidentialitate au fost construite special pentru utilizatorii de afaceri si IT. Dincolo de configurarile de baza a stocarii cloud, Box permite partajarea fisierelor cu colegii, atrbuirea sarcinilor, lasarea de comentarii cu privire la munca cuiva si sa primiti notificari cand un fisier este modificat.

Interfata web a aplicatiei permite crearea si previzualizarea documentelor. Ca si alte servicii de stocare cloud, poate fi descarcata aplciatia desktop si se poate face sincronizarea fisierelor intre hard-disk si cloud.
Box deasemenea ofera mult control asupra confidentialitatii fisierelor. De exemplu, pot fi atribuite doar permisiuni de vizualizare pentru anumite fisiere si permisiuni de upload sau editare asupra altor documente. Puteti chiar si proteja cu parola fisierele individuale si stabili data de expirare pentru folderele partajate.

Unde exceleaza:

Pentru clientii business, Box este o alegere perfecta pentru ca vine cu atat de multe instrumente de colaborare si control al intimitatii.

Cel mai bun pentru :

Echipe de angajati care lucreaza impreuna la proiecte si companii mari care au nevoie de un loc pentru a partaja in siguranta documentele cu toata lumea.

How to Use Box.com

Etichete: , , , , , ,

One thought on “Dropbox, Google Drive, One Drive, Digi Storage, Box care este potrivit nevoilor tale?

  1. MocaSoft.ro - 22 februarie 2015 at 10:29

    Dar ce ai zice de 215 GB gratis spatiu de stocare in onedrive?

    sunt 2 oferte fiecare a cate 100 GB fiecare, puteti profita de fiecare.

Leave a Reply