Stocare si Back-up in Cloud: OneDrive pentru Business ofera 1 TB de spatiu

5/5 - (17 votes)

Stocare in Cloud - OneDrive    Începând de la 1 iulie 2014, Serviciul Microsoft de stocare în cloud OneDrive pentru Business iși mărește spațiul  de stocare pentru fiecare utilizator  de la 25 GB la 1 TB.

Până acum OneDrive pentru Business era legat de subscripția Office 365, de curând Microsoft a decis să îl ofere și ca produs separat, cu prețuri promoționale: 2,5 USD/user/lună sau pentru clienții Office cu SA sau Office 365 ProPlus la 1,5 USD/user/lună.

 

Decizia Microsoft vine și pe fondul unor oferte de cloud făcute de marii jucători de pe piața, pentru a oferi clienților mai mult pentru mai puțin. La începutul acestei luni, Apple a declarat că va reduce prețurile cu până la 70% pentru planurile iCloud contra cost. Acum câteva zile, Amazon a anunțat că utilizatorii telefonului său Fire vor beneficia de stocare nelimitată pentru fotografiile făcute cu camera foto a dispozitivului.

 

Oferta Microsoft la această oră are cel mai bun raport preţ/funcţionalitate oferită. Până de curând, pentru 100GB de spaţiu pe OneDrive trebuia să plătiţi lunar o sumă destul de generoasă de 7,5 dolari. Acum, o cantitate de 1 TB spaţiu costă 2.5 dolari.  Partea cea mai tentată a întregului volum de reduceri este dedicată însă utilizatorilor de Office 365. Partea de Office vizează toate tipurile de licenţe. Ca urmare, dacă aveţi de exemplu cea mai ieftină versiune, Office 365 Personal, pentru 7 dolari pe lună primiţi nu doar o licenţă Office, dar şi 1TB de spaţiu. Ca o comparaţie, pe Google Drive, vă costă 10 dolari pe lună doar 1TB de spaţiu. Dropbox, unul dintre cei mai importanţi jucători în acest domeniu al stocării în cloud, vă oferă, la aceeaşi bani, de zece ori mai puţin spaţiu. Chiar şi cei care nu sunt încă dispuşi să investească în domeniul stocării în cloud vor avea de câştigat astăzi, având în vedere că în loc de 10GB vor primi 15GB de spaţiu gratuit.
OneDrive si Office 365 - promo
Despre OneDrive:
OneDrive pentru business este o bibliotecă personală proiectată pentru stocarea și organizarea documentelor de serviciu. Ca parte integrantă a Office 365 sau a SharePoint Server 2013, OneDrive pentru business vă permite să lucrați în cadrul organizației dvs. cu caracteristici cum ar fi accesul direct la agenda organizației.
Notă: OneDrive pentru business este diferit de OneDrive, care este destinat stocării personale separate de locul de muncă. OneDrive pentru business este, de asemenea, diferit de site-ul de echipă, care este destinat stocării de documente legate de proiecte sau de echipă.

 

Stocarea documentelor de lucru și a fișierelor asociate in Cloud

Dacă utilizați Office 365, obțineți 1 TB de spațiu în cloud pentru OneDrive pentru business și pentru conținutul de site asociat. Dacă biblioteca dvs. OneDrive pentru business este găzduită pe un server SharePoint din organizație, administratorii organizației determină cât de mult spațiu de stocare este disponibil.

Toate fișierele pe care le stocați în OneDrive pentru business sunt private inițial (doar dvs. le puteți vedea), dacă nu vă decideți să le partajați. Puteți să partajați cu ușurință un fișier cu toate persoanele din organizația dvs., plasându-l în folderul Partajat cu toată lumea, de exemplu. De asemenea, puteți partaja fișiere cu colegi specificați, pentru a putea colabora la proiecte. Dacă v-ați conectat la Office 365, este posibil, de asemenea, să partajați cu parteneri din afara organizației, în funcție de ceea ce permite firma dvs.

Pentru a vă utiliza biblioteca OneDrive pentru business, selectați OneDrive (prescurtarea pentru OneDrive pentru business) în antetul din partea de sus a unei pagini SharePoint sau Office 365.

Selectați biblioteca OneDrive pentru business

OneDrive pentru business este furnizat prin intermediul abonamentului organizației dvs. la SharePoint Online în Office 365 sau printr-o instalare locală de SharePoint Server 2013.

Sincronizarea OneDrive pentru business pe computer

Aplicația de sincronizare OneDrive pentru business vă permite să vă sincronizați biblioteca OneDrive pentru business sau alte biblioteci pe site SharePoint pe computerul local. Aplicația de sincronizare este disponibilă cu Office 2013 sau cu abonamente Office 365 care includ aplicații Office 2013. Dacă nu aveți Office 2013, este disponibilă, de asemenea, o descărcare gratuită a aplicației de sincronizare OneDrive pentru business.

Pentru a sincroniza OneDrive pentru business, conectați-vă la Office 365 sau la SharePoint, selectați OneDrive în partea de sus a paginii, apoi faceți clic pe Sincronizare.

Sincronizarea unei biblioteci pe computer

Veți găsi fișierele dvs. sincronizate în Explorer, sub Preferințe. Dacă sincronizați o bibliotecă OneDrive pentru business Office 365, fișierele dvs. sincronizate apar în folderul OneDrive@<organizație>. Dacă preferați, lucrați local și modificările vor fi sincronizate automat cu biblioteca dvs. OneDrive pentru business atunci când sunteți online.

Prin ce diferă OneDrive pentru business de OneDrive?

Microsoft oferă un alt serviciu de depozitare, numit OneDrive. Este posibil să utilizați deja OneDrive pentru a stoca documente și alt conținut în cloud. Acest serviciu este diferit de OneDrive pentru business:

  • OneDrive este un spațiu de stocare online gratuit și personal pe care îl primiți fie cu un cont Microsoft, fie cu Outlook.com. Utilizați OneDrive pentru a salva documente, fotografii și alte fișiere în cloud, a le partaja cu prietenii și chiar a colabora la conținut. Sunteți liber să decideți cum doriți să-l folosiți.
  • OneDrive pentru business este un spațiu de stocare online destinat afacerilor. Biblioteca OneDrive pentru business este gestionată de organizația dvs. și vă permite să partajați și să colaborați la documente de serviciu cu colegii. Administratorii de colecții de site-uri din cadrul organizației controlează ceea ce puteți face în bibliotecă.

 

Mai multe detalii de pachetele si preturile Office 365 pe:

http://www.one-it.ro/office-365-suita-completa-office-email-calendar-mesagerie-stocare-in-cloud.html

 

Etichete: , , , , , , , , ,

Leave a Reply