Inserarea driverelor in discul sistemului de operare

Rate this post

In situatia in care ai achizitionat un laptop recent si nu te descurci la instalarea sistemului de operare, acest articol ti-ar putea fi de mare folos.

Toate laptopurile noi comercializate in ziua de azi au hard-discurile cu conectivitate SATA. Sistemul de operare Microsoft Windows XP(care nu mai are de o vreme incoace suport tehnic) nu stie sa se instaleze de pe disc pe hard-discurie SATA doar daca se realizeaza una din operatiunile de mai jos.

1. Se intra in BIOS si se schimba modalitatea de recunoastere al hard-discului(la notebook-urile Toshiba se schimba la Sata controller mode- de pe AHCI pe Compatibility, sau la alte modele la hard disk SATA pe IDE) , sau

2. Se integreaza driverele SATA in discul sistemului de operare. Unele modele de notebook-uri nu au in momentul de fata in BIOS posibilitatea schimbarii recunoasterii hard-ului. De exemplu modelul de pe stoc care nu are aceasta posibilitate este HP Compaq Presario CQ61 325SQ.

Aplicatia care insereaza drivere in imaginea sistemului de operare se numeste nLitesi se poate descarca gratuit fiind sub liceenta freeware.

Cu aceasta aplicatie puteti integra drivere(nu doar cele de SATA ci chiar toate driverele calculatorului cu conditia sa se insereze fisierul .inf al driverelor), cheia liceentei(in cazul in care este vorba de o liceenta de volum pentru mai multe calculatoare).

Mare atentie!!!- Toate driverele se iau direct de pe site-ul producatorului notebook-urilor.

In prima faza dupa instalarea aplicatiei nLite se introduce in unitatea optica discul original al sistemului de operare dupa care se face o imagine .iso a discului.  In softul respectiv urmati pasii pentru inserarea driverelor sau a diverselor aplicatii iar apoi intr-un final se creaza o noua imagine a discului, dar acuma va fi cu schimbarile in soft.

In situatia in care considerati ca nu va descurcati, apelati cu incredere la service-ul One IT.

Observatii:

– One IT  NU RECOMANDA instalarea sistemelor de operare FARA LICENTA! Instalarea si utilizarea unui sistem de operare fara licenta constituie infractiune ! – in plus fara licenta nu beneficiati de upgrade-uri la soft si de suport tehnic .

– Se considera ca un calculator are licenta pe sistemul de operare daca:1. Clientul ca persoana fizica prezinta factura de achizitie a calculatorului/notebook-ului si a facturii de achizitie a licentei in conformitate cu prevederile de licentiere Microsoft; 2. Clientul ca persoana juridica in cazul achizitionarii unei licente de volum prezinta certificatul de licentiere pe numarul de calculatoare cerut impreuna cu o copie dupa factura de soft Microsoft al vanzatorului softului; 3. Notebook-ul are sistemul de operare preinstalat iar eticheta de licentiere este intacta.

– In situatia in care doriti instalarea pe calculator si nu aveti licenta pe sistemul de operare, One-IT in calitate de Partener Microsoft va sta la dispozitie pentru oferirea solutiei de licentiere potrivita dvs. : Licenta Retail FPP , licenta GGK de legalizare sau licentiere de volum – daca aveti nevoie de mai multe licente pe calculatoare.

One-IT recomanda Microsoft Windows Original !

Etichete: , , , , ,

Leave a Reply