DNSChanger – avertizare si de la Facebook cu privire la acest malware

Rate this post

Facebook avertizeaza victimele malware-ului DNSChanger.

Facebook a inceput recent sa anunte victimele malware-ului DNSChanger care au vizitat site-ul de socializare, avertizand ca in cazul in care nu isi curata sistemele, incepand cu 9 iulie vor fi deconectati de la internet.

dns-changer-malware_avertizare

DNS changer malware – avertizare

Astfel cel mai mare site de socializare din lume se alatura efortului de eradicare a acestui malware, efort sustinut de experti in securitatea informatica din sectorul public, privat si chiar academic. Facebook va putea sa isi anunte userii infectati urmand sa ii redirectioneze catre o pagina cu instructiuni complete legate de modul in care isi pot curata computerele sau reteaua din care fac parte. Actiuni similare au fost realizate si de catre alte companii, ca spre exemplu Google, care a informat userii direct pe pagina motorului de cautare.

Pentru cei care nu stiu, DNSChanger este un program de tip troian, care deturneaza cautarile utilizatorilor, afiseaza publicitate malitioasa si ii redirectioneaza pe cei infectati catre site-uri fake. Toate acestea sunt posibile prin fortarea computerelor vizate sa utilizeze servere DNS controlate de atacatori.

FBI-ul a reusit sa anihileze miscarea DNSChanger in noiembrie 2o11, urmand sa ancheteze fenomenul si sa inlocuiasca serverele DNS afectate cu altele curate, intretinute de o organizatie non-profit numita Internet Systems Consortium.

Problema care apare consta in faptul ca incepand cu 9 iulie toate serverele inca afectate de DNSChanger vor fi inchise, iar cei infectati la acea data, nu vor mai putea sa acceseze internetul. Conform computerworld.com, la ora actuala mai exista in lume peste 350.000 de dispozitive infectate, dintr-un total de 4 milioane afectate initial.

Cum poti descoperi daca ai computerul infectat cu DNSChanger?

O metoda simpla de verificare este de a intra pe site-ul http://www.dns-ok.us/ Daca fundalul site-ului este verde, iar pe ecran apare mesajul „DNS Resolution = GREEN”,  inseamna ca PC-ul nu este infectat cu DNSChanger.

Ramane sa vedem in ce masura, actiunea celor de la Facebook va duce la scaderea numarului de oameni care se vor trezi pe data de 9 iulie fara acces la retea.

Sursa: Stiri-itc.ro

Etichete: ,

Leave a Reply