Comunicat de presa: Finanţare nerambursabilă pentru echipamente IT

5/5 - (4 votes)

Finanţare nerambursabilă pentru echipamente IT

Seminar dedicat companiilor private din Maramureş

Seminar One-IT fonduri nerambursabile

În data de 6 aprilie, Baia Mare a fost gazda unui seminar de mare interes pentru companiile din sectorul privat din judeţul Maramureş. În parteneriat cu Sov Consulting, OTIMMC Cluj – CIAI Satu Mare şi Publicom, One-IT a organizat seminarul gratuit „Finanţare nerambursabilă pentru echipamente IT”, care s-a derulat la Best Western Eurohotel Baia Mare.

Informaţii extrem de preţioase au fost prezentate de către Cristian Raţiu, consilier în cadrul Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Cluj, CIAI Satu Mare, şi Ovidiu Goga, manager Sov Consulting. Informaţiile oferite celor peste 100 de participanţi s-au referit la:

  • Fondurile europene disponibile pentru modernizarea echipamentelor IT, Wi-FI
    şi alte linii de finanţare pentru exerciţiul financiar 2016-2020;
  • Criteriile de eligibilitate pentru accesarea fondurilor europene;
  • Domeniile de activitate şi cheltuielile eligibile pentru finanţare
    nerambursabilă;
  • Etapele şi durata obţinerii finanţării;
  • Costurile obţinerii de fonduri europene;
  • Perioadele de depunere a proiectelor ş.a.m.d.

Nicolae ONŢIU, business manager One-IT:Scopul seminarului a fost de a facilita accesul companiilor maramureşene la informaţii legate de finanţările nerambursabile disponibile în exerciţiul financiar 2016-2020. One-IT a venit, astfel, în întâmpinarea celor care doresc să-şi optimizeze procesele interne de lucru si sa creasca productivitatea cu ajutorul tehnologiei de ultimă generaţie şi care sunt interesaţi să acceseze fonduri europene nerambursabile pentru achiziţionarea de echipamente IT — servere, calculatoare, laptopuri, multifuncţionale şi alte periferice —, software şi licenţe, precum şi pentru realizarea de software şi programe informatice personalizate afacerii lor sau domeniului lor de activitate.

Cristian Raţiu, consilier în cadrul OTIMMC Cluj, CIAI Satu Mare:Ca stat membru al Uniunii Europene, România se află în poziţia privilegiată de a putea beneficia de fonduri nerambursabile pentru diverse arii de interes. Una dintre cele mai mari piedici întâmpinate în calea accesării fondurilor europene şi a programelor cu finanţare de la bugetul de stat, de către companiile private de la noi din ţară, este, însă, lipsa de informaţii complete referitoare la modul de accesare a acestora, la condiţiile de eligibilitate, la etapele pe care trebuie să le parcurgă în acest demers, precum şi la costurile obţinerii lor. Seminarul organizat de One-IT la care am fost invitaţi să participăm s-a pliat perfect pe aşteptările publicului însetat de informaţie, dar şi pe intenţiile noastre de a disemina informaţiile pe care le deţinem în cadrul Oficiului Teritorial pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii şi Cooperaţie Cluj, CIAI Satu Mare. Tocmai de aceea considerăm că seminarul a fost un câştig atât pentru organizatori, cât şi pentru public.

 

Ovidiu Goga, manager Sov Consulting:Mediul economic are obligaţia să se modernizeze, pentru a putea câştiga competiţia pe piaţă. Cei care pun accentul corect pe îmbunătăţirea permanentă a serviciilor lor au mereu de câştigat, pentru că doar astfel vor putea oferi servicii rapide, de bună calitate şi în concordanţă cu aşteptările clienţilor lor. Acestea au fost premisele pentru care am acceptat invitaţia One-IT de a ne implica în derularea acestui seminar şi în care ne-am împărtăşit din experienţa şi expertiza în obţinerea de fonduri europene nerambursabile.”

O surpriză plăcută pregătită de One-IT şi SOV Consulting pentru oamenii de afaceri prezenţi la seminar a fost tombola organizată pe baza formularelor de feedback completate. În urma tragerii la sorţi, câştigătorul va avea ocazia unică de a beneficia de scrierea, în regim gratuit, a unui proiect personalizat pentru accesarea de fonduri europene cu şanse reale de a fi aprobat la finanţare. Premiul are o valoare de 450 euro, proiectul urmând a fi conceput de echipa de experţi SOV Consulting din Baia Mare.

 

Septimiu Mădăras (reprezentant Sfara Tours Baia Mare SRL), câştigătorul tombolei: „Evenimentul a fost foarte interesant, cu informaţii de maximă actualitate. Informaţiile s-au pliat foartre bine pe nevoile noastre, având în vedere că suntem direct interesaţi de această posibilitate prin care să ne dezvoltăm afacerea. A fost un eveniment captivant, care ne-a stârnit interesul şi dorinţa de acţiune.”

***

Seminarul gratuit „Finanţare nerambursabilă pentru echipamente IT” a demonstrat, aşadar, că piaţa economică maramureşeană este interesată să se modernizeze şi să se dezvolte cu sprijinul fondurilor europene. Drept mărturie stă publicul numeros care s-a înscris pentru a participa. Peste 100 de reprezentanţi ai companiilor private din Baia Mare şi împrejurimi au ales să se informeze direct de la specialişti cu privire la oportunităţile de finanţare pe care le au la îndemână în următorii ani, iar compania organizatoare — One-IT — a demonstrat încă o dată că nu este un simplu pion în spectrul economic regional, ci un vector de creştere a competitivităţii pe piaţa economică din România.

.

Interviu Stiri:

 

Galerie poze seminar:

Etichete: , ,

One thought on “Comunicat de presa: Finanţare nerambursabilă pentru echipamente IT

  1. Mircea V. - 11 aprilie 2016 at 8:41

    Felicitari One-iT!
    Ne bucuram ca aduceti informatii de acest gen catre noi.
    Suntem foarte multumiti si de colaborarea cu voi ca si client – va recomandam cu caldura si la alti clienti!

Leave a Reply