Student express la Baia Mare

5/5 - (2 votes)

04 mai 2006

Universitatea de Nord Baia Mare a devenit centru de acces la Internet fara fire, în urma unei donaţii de echipment wireless oferite de Intel şi compania One IT, lider pe piaţa locala IT din Baia Mare.

Universitatea de Nord Baia Mare a devenit centru de acces la Internet fara fire, în urma unei donaţii de echipment wireless oferite de Intel şi compania One IT, lider pe piaţa locala IT din Baia Mare.

Donaţia a fost anunţata în cadrul unui eveniment special susţinut de Intel şi One IT la Universitatea de Nord din Baia Mare. Baia Mare se alatura astfel altor cinci centre universitare din ţara (Bucureşti, Cluj, Sibiu, Galaţi şi Târgu Mureş) cuprinse în programul „Universitatea Fara Fire” lansat de Intel în 2004 prin care studenţii şi profesorii beneficiaza de acces gratuit la Internet de mare viteza în perimetrul universitaţii.

Şapte universitaţi din ţara beneficiaza de acces fara fir la internet în cadrul acestui program: Academia de Studii Economice şi Universitatea Politehnica din Bucureşti, Universitatea Româno-Americana, Universitatea Babeş-Bolyai din Cluj-Napoca, Universitatea Dunarea de Jos din Galaţi, Universitatea Lucian Blaga din Sibiu şi Universitatea Petru Maior din Târgu Mureş.

Hot-spot-ul de la Universitatea de Nord Baia Mare şi permite studenţilor acces wireless (fara fir) la reţeaua facultaţii sau la Internet.

Intel a anunţat de asemenea lansarea programului Student Express la Baia Mare, program care face parte eforturile Intel de a sprijini domeniul educaţional în ţara noastra şi care ofera studenţilor facilitaţi importante la achiziţionarea de sisteme mobile (notebook-uri).

Prin intermediul programului Student Express, Intel îşi propune de asemenea sa creasca rata penetrarii PC-urilor în România şi sa contribuie la crearea societaţii informaţionale. În Baia Mare, programul Student Express este disponibil şi prin intermediul companiei One IT.

„Tehnologia şi utilizarea ei la maxima capacitate devin din ce în ce mai importante în procesul educaţional. Prin iniţiativele pe care le-am lansat astazi încercam sa facilitam accesul studenţilor din Baia Mare la cele mai noi tehnologii mobile, inclusiv prin programe speciale de achiziţie a PC-urilor mobile care sa raspunda cel mai bine nevoilor lor. Credem ca acest lucru le va aduce avantaje majore în procesul de pregatire pentru viitoarea lor profesie şi ulterior în dezvoltarea lor profesionala”, spune Irinel Burloiu, Intel Business Development Manager.

„În societatea moderna, mobilitatea este esenţiala, iar activitaţile de procesare mobila au devenit un mod de trai şi de a lucra eficient. Prin donaţia realizata astazi alaturi de Intel, studenţii şi profesorii au la dispoziţie instrumente mobile de comunicaţie – Internet wireless- câştigând astfel mai multa flexibilitate în utilizarea calculatorului şi în comunicarea în timp real prin e-mail şi Internet”, spune Nicolae Onţiu, director general One IT Baia Mare.

Leave a Reply